23 / 04 / 2024

Sempati Canayakın ve Metropol İş Merkezi'nde icradan 6.6 milyon TL'ye ofis!

Sempati Canayakın ve Metropol İş Merkezi'nde icradan 6.6 milyon TL'ye ofis!

Sempati Canayakın İş Merkezi ve Metropol İş Merkezi olarak adlandırılan kısımda yer alan ofis İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından ihaleye çıkıyor. İhalesi 30 Eylül'de yapılacak...




İstanbul 10. İcra Dairesi; Fatih, Mimar Kemalettin Mahallesi'nde yer alan Sempati Canayakın İş Merkezi ve Metropol İş Merkezi olarak adlandırılan 3. bodrum kattaki 1 numaralı ticari üniteyi satışa çıkarıyor. 


Söz konusu ofisin bedeli 6 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. İhalesi 30 Eylül 2014 tarihinde saat 11.30 ile 11.40 arasında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Kalemi'nde yapılacak. 


İhale İlanı: 


GM.SATIŞ 

10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2014/2585E


TC İSTANBUL 10. İCRA DAİRESİ


2014/2585 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


TAŞINMAZIN Özellikleri : Satışa konu taşınmaz İstanbul İli, Fatih İlçesi, Mimar Kemalettin mahallesinde ,759 ada. 57 Parsel sayılı arsada 825/32000 paylı dışa dönük garaj niteliğinde olan 3. Nolu bodrum kat, 1 nolu bağımsız bölümün tamamıdır.Parsel üzerinde yapım yılı 20 yıl ve üzeri olduğu düşünülen iki bloktan oluşan B.A. karkas bina bulunmaktadır.Bina 3 bodrum, 1 zemin ve 4 normal kattan oluşmaktadır.Bina üç girişli olup Sempati Canayakın İşmerkezi ve de Metropol İş Merkezi olarak adlandınlmakta,asansörlü olup,merkezi ısıtma ve havalandırma mevcuttur.Zemin katlar suni mermer kaplama olup güvenliklidir.Koca Ragıppaşa caddesine İkbal sokak vede Ağa çeşmesi sokağına cephelidir.Laleli merkezde Ordu caddesine paralel konumdadır.satışa konu bağımsız bölüm 3.bodrum katta yer alıp, 1 nolu bağımsız bölümdür.taşınmaz Hemekadar tapuda dışa dönük garaj olarak nitelendirilmiş ise de halihazırda işyeri olarak kullanılmaktadır.Söz konusu işyeri dükkanlara bölünmüş bir halde ve içeriden merpenle aynı bağımsız bölüme ait ayrı bir kat bulunmaktadır.Dükkanların yaklaşık kullanım alanının 300m2 olduğu sonucuna varılmıştır.


Adresi: İstanbul İli. Fatih İlçesi. Mimar Kemalettin Mah. İkbal sokak No: 10


Arsa Payı : 759 ada,57 parsel.825/32000 arsa payı


imar Durumu : Fatih Belediye Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 12.06.2014 tarihli yazısında;"İstanbul,4 numaralı,İstanbul I numaralı İstanbul II numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurullarınca uygun bulunarak Büyükşehir belediye Başkanlığınca 04.10.2012 tarihinde onaylanan,Fatih İlçesi tarihi yarımada kentsel,tarihi,kentsel arkeolojik 1.derecede Arkeolojik sit alanı 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planında 3. Derece koruma bölgesinde,2.derece ticaret alanında kalmakta olup,kısmen H:12.50 MT irtifa almaktadır.Söz konusu parsel Bağcılar Ycnikapı Taksim metro hattında kalmaktadır.Yeni yapılaşma halinde,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdürlüğünden görüş alınması gerekmektedir.


Kıymeti : 6.600.000,00 TLfAltımilyonaltıyüz TL)


KDV Oranı : %18


Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydı gibidir.


1. Satış Günü: 30/09/2014 günü 11:30 -11:40 arası


2. Satış Günü: 31/10/2014 günü 11:30 - 11:40 arası


Sarış Yeri: İSTANBUL 10.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ KALEMİ


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarım dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıcatemerrüt' faizinden nûıtfeSelsilcri "~me"sül 6İCWl&tâiİihale" fafki "ve felıTefıur faizi"ayrıca dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/2585 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.13/08/2014


(İİKm.126)_


(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön