20 / 04 / 2024

Şen Demir, 5 yılda yüzde 50 kapasite artışı planlıyor!

Şen Demir, 5 yılda yüzde 50 kapasite artışı planlıyor!

Demir çelik ürünlerinin toptan ve perakende satışını 1973 yılından bu yana gerçekleştiren Şen Demir, gelecek beş yılda yüzde 50 kapasite artışı gerçekleştirmeyi planlıyor. Firma 70 kişiye istihdam sağlıyor...



Demir çelik ürünlerinin toptan ve perakende satışını 1973 yılından bu yana gerçekleştiren Şen Demir, gelecek beş yılda yüzde 50 kapasite artışı gerçekleştirmeyi planlıyor. Aile şirketi olarak çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Şen Demir Satış Müdürü Ali Şen, "1973 yılından bu yana demir çelik ürünlerinin toptan ve perakende satışını gerçekleştiriyoruz.


 İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesi ağırlıklı olmak üzere Türkiye geneline çalışıyoruz. Konya'da yüzde 15'lik pazar payına sahibiz" dedi. Stoklarında bin 500 çeşit ürün bulunduğunu vurgulayan Şen, "Türkiye'nin en geniş stok yelpazesine sahip firmalarından biriyiz. İnşaat demiri ve yassı ürünlerde yoğunluğumuz var. İnşaat demiri, lama, köşebent, sac çeşitleri, npu, npı, dikişli dikişsiz borular, kare profiller, çelik hasır gibi ürünler stok yelpazemiz içerisinde yer alıyor. Son 5 yıldır çelik servis merkezi olarak faaliyet gösteriyoruz. 

Plazma kesim ve abkant büküm hizmetleri ile her türlü şekillendirmeleri yapabiliyoruz" şeklinde konuştu. 

Çelik hasırda Konya pazarında yüzde 40'lık pazar payına sahip oldukları bilgisini veren Şen, şunları söyledi, "Çelik hasırda hızla artan bir pazar payı var. Toplu konutlarda hızlı inşaat yapma geleneği arttıkça çelik hasıra olan talebin daha da artacağını düşünüyorum. Konya'da aylık olarak yaklaşık bin tonun üzerinde tüketim söz konusu. Çelik hasırda fiyatlar hammaddeye bağlı olarak sürekli değişiklik gösteriyor. Tosyalı Demir Çelik'in Kangal üretimine başlaması ile çelik hasır fabrikalarının hammadde maliyetlerinde düşüş olacak. Böylece müşterilerimize daha uygun fiyatlardan satış yapma şansımız olacak. Çelik hasır tüketimi her geçen gün artacak." 2014 yılı içinde kumlama ve boyama hattı kurmayı planladıklarım belirten Şen, "Bunun için 400 bin dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğiz. Teknoloji yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Bu yıl yaptığımız yatırımla bir olan lazer tezgahı sayımızı ikiye çıkardık ve böylece satış kapasitemizde yüzde 15'lik bir artışta yakalamış olduk" şeklinde konuştu. 

14 bin metrekarelik kapalı alanda Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Şen, "Sınırsız müşteri memnuniyeti anlayışı ile çalışıyoruz. 


70 kişiye istihdam sağlıyoruz. Gelecek beş yıl içinde demir çelik sektöründe yüzde 50 kapasite artışı planlıyoruz. Mevcut sektörümüz haricinde sahip olduğumuz ASC Hidrolik firmamızda da yüzde 300lük bir pazar payı artışı hedefliyoruz. Müşteri memnuniyetini en üst seviyelerde tutabilmek adına kendimizi geliştirmeye ve yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi. 



Dünya Focus 




Geri Dön