25 / 04 / 2024

Sennacity Hotel yurtdışı pazarına açılacak!

Sennacity Hotel yurtdışı pazarına açılacak!

Eskişehir Sennacity Hotel Genel Müdürü Kaan Erdin, “ Turizm ’de hedef pazar olarak,Almanya ve Uzakdoğu ülkelerini hedefliyoruz ” dedi.



Sennacity Hotel,Porsuk Nehri kıyılarında Frigyalılar tarafından kurulan, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle turizm’in yeni gözdesi Eskişehir’i dünya pazarlarında tanıtmaya hazırlanıyor.


Eskişehir’e yurt dışından gelen turistlerin %10’luk bir dilimde olduğunu ve bu oranı arttırmak içinyurtdışı fuarlar ile sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandıklarını belirten Sennacity Hotel Genel Müdürü Kaan Erdin,“Bölgemiz, daha ziyade yerli turist ağırlıyor. Dış pazardan gelen misafirler de, iş amaçlı olarak geliyor. Yabancı misafirlerimizin payı %10’u buluyor. Hedef pazar olarak, Almanya ve Uzakdoğu ülkelerini planlıyoruz. İlgili fuarlara katılarak,online kanalda farklı aksiyonlarla hedef pazarlara ulaşacağız.” dedi.


Otel olarak 2014 yılını hedeflerin üstünde geçirdiklerini kaydeden Kaan Erdin, “2014 yılında doluluk oranı yaklaşık %72 gerçekleşti. 2015 yılına ise, koyduğumuz hedefe yakın bir dolulukla yıla başladık. Bölgede yeni yatırımlarla ihtiyaçtan fazla yatak arzı gerçekleşmesinden dolayı,bu yıl da, 2014 yılı doluluk oranlarımızı yakalayacağız.” diye konuştu. 


Yeni trend, kongre ve organizasyon etkinlikleri


Eskişehir’deki turizmin yeni trendlerini açıklayan Sennacity Hotel Genel Müdürü Kaan Erdin, şunları söyledi;“Bölgemizde, turist kavramı henüz yeterince yerleşik değildir. Daha ziyade kültür turları adı altında yapılan bir gecelik konaklamalar var. Söz konusu ziyaretçilerin bölgemizi tercih etmesinin en büyük sebebi, bir Anadolu şehri olarak şehirleşme, modernizasyon ve popülariteolarak son dönemde gündemde olmasıdır. Yine son dönemde kongre ve organizasyon gibi etkinlikler,şehrimize ve otellerimize olan ilgiyi arttırmaktadır.”


Eskişehir’de bunları yapmadan dönmeyin 


Kültürel zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri, mutfağı ve alışveriş olanakları ile Türkiye’nin incisi olan Eskişehir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin şehri gezerken yapması gerekenlere değinen Kaan Erdin; “İlimize gelen turistler, çiftelerde mutlaka dalmalı ve yeraltı sularını görmelidir. Çibörek yemeli, mutlaka kendini daha iyi hissetmelerini sağlayacak bir lületaşı almalı, Porsuk çayında gondol turu yapmalı vemuhakkakYazılıkaya’yı ziyaret etmelidir.” diyerek sözlerini tamamladı.



Geri Dön