28 / 03 / 2024

Şentepe'ye 7 yeni park!

Şentepe'ye 7 yeni park!

Gecekonduların ağırlıkta olduğu Şentepe bölgesinde kentsel dönüşümün yaşanması ile birlikte imar planları doğrultusunda yeşil alan çalışmalarına başlayan belediye, bölgeye 7 yeni park kazandırmak amacıyla çalışmalara başladı...




Yenimahalle Belediyesi ilçeyi yeşile boyamaya devam ediyor. Gecekonduların ağırlıkta olduğu Şentepe bölgesinde kentsel dönüşümün yaşanması ile birlikte imar planları doğrultusunda yeşil alan çalışmalarına başlayan belediye, yaklaşık 90 bin kişinin yaşadığı bölgeye 7 yeni park kazandırmak amacıyla harekete geçti. Pamuklar, Kaletepe, Burç, Barıştepe, Avcılar ve Çiğdemtepe'ye yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışmalara hız veren Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bölgedeki mevcut parklarda revize işlemlerine de devam ediyor. 


Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak olan parkların 2 tanesi Burç Mahallesi'nde olmak üzere toplam 7 adet park kısa sürede bitirilerek hizmete açılacak. Yeni parkların tamamlanmasıyla birlikte Şentepe 30 dönüm yeni yeşil alana kavuşacak. Parklarda açık hava spor aletlerinin yanı sıra üzeri kapalı oturma masaları ve çocuk oyun grupları ve yürüyüş parkurları bulunacak. Parkta engelli vatandaşları da unutmayan belediye ekipleri, kaldırımlarda giriş ve çıkışların ise tekerlekli sandalyelerin kolayca geçebileceği şekilde planlanıyor. 



Ankara Gündem 


Geri Dön