19 / 04 / 2024

Seramiksan, İtalyan Rondine’nin yüzde 50’sini aldı!

Seramiksan, İtalyan Rondine’nin yüzde 50’sini aldı!

Yıllık 28 milyon metrekare üretimiyle 45 ülkeye ihracat yapan Türk seramik devi Seramiksan, dünyanın seramik başkenti İtalya’nın en büyük üreticilerden Rondine Group’un yüzde 50’sini satın aldı...




YILLIK 28 milyon metrekare üretimiyle 45 ülkeye ihracat yapan Türk seramik devi Seramiksan, dünyanın seramik başkenti İtalya’nın en büyük üreticilerden Rondine Group’un yüzde 50’sini satın aldı. Böylece Türkiye İtalyan malı seramikle, İtalyan pazarı da Türk malı seramikle tanışmış oldu.


Seramiksan İhracat Müdürü Rifat Noyan, İtalya’nın Bologna kentindeki fabrikada düzenlediği toplantıda, “Bu yatırımla uzun vadede sadece Seramiksan’ın değil, Türk seramik sektörünün de önemli kazanımlar elde edeceğini düşünüyorum” dedi.Turgutlu’da kurulu fabrikalarında 1990 yılında seramik üretmeye başlayan Seramiksan, Türkiye’deki üçüncü büyük üretici konumunda. Geçtiğimiz yıl üretmeye başladığı vitrefiye ürünleriyle de piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Toplam 405 bin metrekarelik Seramiksan fabrikalarında üretilen fayans, karo ve vitrefiye ürünleri 45 ülkede satılıyor. İhracatı arttırmak isteyen Seramiksan yönetimi, seramiğin başkenti sayılan İtalya’da üretim yapan Rondine Gruop’un yüzde 50’sini almak için 2013 yılında girişimde bulundu. Uzun görüşmeler sonunda Seramiksan, 86 ülkeye ihracat yapan İtalyan üreticilerin en büyüklerinden Rondine Gruop’un yüzde  50’sini satın aldı.



Eyüp Serbest/Hürriyet


Geri Dön