27 / 04 / 2024

Serdal Adalı BJK'den istifa etti: Adalı, Serka İnşaat'ın sahibi!

Serdal Adalı BJK'den istifa etti: Adalı, Serka İnşaat'ın sahibi!

Adalı Holding ve Serka İnşaat'ın sahibi Serdal Adalı, şike soruşturmasında tutuklanmıştı. Serdal Adalı, Beşiktaş'taki Asbaşkanlık ve  Futbol Komitesi Başkanlığı görevlerinden istifa etti...



 

şžike soruşturmasında tutuklanan Adalı Holding ve Serka İnşaat'ın sahibi, Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı kulüpteki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Serdal Adalı avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, 'Tarihi boyunca her zaman duruşu ve değerleriyle Türk sporuna örnek teşkil etmiş Beşiktaş Jimnastik Kulübü 'nün şahsım üzerinden yıpratılmasına engel olmak amacıyla, Asbaşkanlık ve Futbol Komitesi Başkanlığı görevlerimden istifa ediyorum' dedi.

şžike soruşturmasında Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dahil toplam 31 kişi tutuklandı.

ADALI HOLDİNG VE SERKA İNşžAAT

Adalı Holding ilk olarak 1963 yılında Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman çevresindeki yol taahhüt işleri ile inşaat sektörüne adım attı.

Bir Adalı Holding kuruluşu olan Serka İnşaat ve Ticaret A.şž. Amerikan ordusunun önemli lojistik merkezlerinden biri olan ve toplam 300 bin 000 metrekare alana sahip TTM transfer merkezini, 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı başardı.

Serka, Körfez Savaşı sırasında İncirlik Üssü için gereken ilave pistin de yüklenici firmasıydı. Üstün bilgi birikimi gerektiren bu proje, iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak teslim edildi.

Serka, kaplamalı sahalar konusunda Türkiye' de muhtelif havaalanı projelerinde kazanmış olduğu tecrübeyi, Kırgızistan Manas Hava Üssü ile Afganistan Bagram Hava Üssü Paralel Taksi Yolu gibi projelere taşıdı.

Serka inşaatın proje faaliyetleri Orta Doğu ve Avrupa 'daki 5 ülkeye yayılmış durumda. Bu projelerin maliyetleri 1 milyon ile 120 milyon dolar arasında değişiyor.

 


Geri Dön