23 / 04 / 2024

Serdal Adalı tutuklandı; Adalı, Serka İnşaat'ın sahibi!

Serdal Adalı tutuklandı; Adalı, Serka İnşaat'ın sahibi!

Adalı Holding'in sahibi, Serka İnşaat'ın kurucusu, Beşiktaş  Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkan  Serdal Adalı, 'şike iddiaları' üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermeye çağrılmıştı. Serdal Adalı tutuklandı



şžike soruşturması kapsamında ifadesi alınacak olan Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, İBB'li futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın ile birlikte tutuklandı.

Adalı, Trabzonspor Başkanı Sadri şžener, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu eski üyesi ve Bursaspor'un eski başkanı Levent Kızıl, TFF Eski Başkanı Mustafa Özgener, Ankaragücü'nün eski yöneticisi Mümtaz Karakaya ve kaleci Serdar Kulbilge'nin de aralarında olduğu ikinci gözaltı dalgasında ifade vermek üzere İstanbul'a çağrılmıştı.

Soruşturma kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dahil toplam 26 kişi tutuklanmıştı.

Halen yurtdışında bulunan Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkan Adalı'nın en geç yarın İstanbul'da olması bekleniyor. Siyah-beyazlı yöneticinin ifade vermeye gelememesi durumunda hakkında yakalama kararı çıkması gündemde...

Ntvspor'a konuşan Serdal Adalı, 'Hakkımda çok şey yazılıp çiziliyor. Emniyet mensuplarımız ifademizi almak için beni çağırdılar. Ben de kampın sonunu beklemeyeceğim ve bir an önce ifade vermek için İstanbul'a gideceğim' dedi.

ADALI HOLDİNG VE SERKA İNşžAAT

Adalı Holding ilk olarak 1963 yılında Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman çevresindeki yol taahhüt işleri ile inşaat sektörüne adım attı.

Bir Adalı Holding kuruluşu olan Serka İnşaat ve Ticaret A.şž. Amerikan ordusunun önemli lojistik merkezlerinden biri olan ve toplam 300 bin 000 metrekare alana sahip TTM transfer merkezini, 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı başardı.

Serka, Körfez Savaşı sırasında İncirlik Üssü için gereken ilave pistin de yüklenici firmasıydı. Üstün bilgi birikimi gerektiren bu proje, iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak teslim edildi.

Serka, kaplamalı sahalar konusunda Türkiye' de muhtelif havaalanı projelerinde kazanmış olduğu tecrübeyi, Kırgızistan Manas Hava Üssü ile Afganistan Bagram Hava Üssü Paralel Taksi Yolu gibi projelere taşıdı.

Serka inşaatın proje faaliyetleri Orta Doğu ve Avrupa 'daki 5 ülkeye yayılmış durumda. Bu projelerin maliyetleri 1 milyon ile 120 milyon dolar arasında değişiyor.


Geri Dön