26 / 04 / 2024

Serdar İnan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Marmara Ring-İHT projesini anlattı!

Serdar İnan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Marmara Ring-İHT projesini anlattı!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Marmara Ring-İHT projesini sundu. Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfının (EKEV) geleneksel yıllık burs değerlendirme toplantısında bir araya gelen Yıldırım ve İnan, projeyi



 

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Marmara Ring-İHT projesini Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfının (EKEV) geleneksel yıllık burs değerlendirme toplantısında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile paylaştı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve İnan, projeyi detaylı olarak inceledi. Görüşme sonucunda Bakan Yıldırım'ın ilgi gösterdiği proje için Yıldırım ve İnan'ın ileri bir tarihte konuyu tekrar gündeme alacakları öğrenildi.


 

Serdar İnanın Bakan Yıldırım'a sunduğu proje, İnan'ın "Yeni İstanbula yeni bir Altın Çağ Projesi: Duraklarda Durmayan Tren" projesiydi. İşte o projenin detayları...


İHT (ihata*): İSTANBUL HIZLI TREN

Marmarayı çepeçevre sarıp bir iç deniz haline getirerek ulaşımı rahatlatıp, İstanbulu özgürleştirmeyi hedefleyen Marmara Ring Projesinin önemli bir parçası olan İHT (İstanbul Hızlı Tren Sistemi) sayesinde bölgede en uzak mesafeye 1 saatte ulaşılacak, İstanbulun kıyı cephesi 20 katına çıkarılacak. Böylece Çanakkalede oturup İstanbulda çalışmak hayal olmaktan çıkacak.


Dünyanın iç denizi olan ilk megakenti İstanbul olacak

Yeni çağda dünyanın başkentinin İstanbul olacağını vurgulayan Serdar İnan, İstanbulu bu konuma taşıyacak ve İstanbula layık bir yaşam sunacak projeler geliştirdiklerini belirtti. Marmara Ring Projesini de bu amaçla oluşturduklarını, İHTnın  hükümetin yeni açıkladığı proje dahilinde gerçekleştirilecek İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Çanakkale Boğaz Köprüsü ile bir bütün oluşturarak  2 saat içinde tüm Marmarayı dolaşabilme imkanı sağlayacağını açıkladı.  İnan, böylece İstanbulun dünyada iç denize sahip ilk megakent olacağını vurguladı.


Duraklararası 10 dk, İstanbul-Bursa arası 30 dk

Toplam 12 duraktan oluşan ve tüm Marmarayı dolaşan ray sistemi ile iki durak arası sadece 10 dakika olması planlanıyor. Dünyada ilk olacak olan bu gelişmiş hızlı tren sistemiyle İstanbul-Bursa arası ise 30 dakika.

Sistem özetle şu şekilde çalışıyor: İHT, kendinden tahrikli vagon sisteminden oluşuyor. Her ana unite en az 3 ara üniteden/vagondan oluşuyor. Ana unite hiç durmadan yoluna devam ediyor. Ara üniteler, ana üniteden ayrılarak duraklara yanaşıp yolcuları boşaltıp, alıyorlar. Her durakta 1 ara ünite bekliyor. Yolcular ara üniteye/vagona bindiğinde, vagon hızla ana sisteme doğru yol alıyor ve ana sistemle kilitleniyor. Tren vagonları / üniteler hiçbir durakta durmadan yüksek hızla yoluna devam ediyor. İnecek yolcuların geçtiği en arkadaki vagon ise durağa yaklaşıldığında tekrar diğer vagonlardan ayrılarak durağına yanaşıyor. Bu arada diğer vagonlar hiç durmadan yol almayı sürdürüyor. Durma, bekleme, kalkma olmadığından zaman harcanmıyor. Aynı anda doğuya ve batıya olmak tek hat üzerinde ters yönde giden ve 2 noktada kesişen 2 ayrı ring seferi gerçekleşiyor. *ihata: Kuşatma, sarma, çevreleme


İNANLAR'DAH MİKEV'DEN SONRA EKEV'E DESTEK 17 Eylülde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın da katılımıyla Fatihteki Erzincan Kültür Merkezinde yapıldı. Erzincanlı işadamları ve hayırseverler burs vermek için adeta yarıştı. Geçen yıla oranla sayısı neredeyse iki misli artan burslarla bu yıl tam 4224 öğrenciye burs verilmesi kararlaştırıldı.

 

 

İnanlardan MİKEVden sonra EKEVe destek Biz öğrencilerimize sahip çıkalım; onlar da geleceğimize

İnanlara ait MİKEVin (Mimar Sinan İmar, Eğitim, Kültür Vakfı) verdiği burslar dışında EKEV için de 100 öğrenciye burs vermeyi taahhüt eden İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, MİKEVin Erzincanda bu yıl başlarında açtığı Ayla İnan Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu ile temelini attığı Terzi Baba İlköğretim Okulu ve Vehbi Hayyat Koleji hakkında bilgi verdi. İnan, ayrıca Başbakanın açtığı "lider ülke Türkiye" vizyonu ışığında, dünya markası olma yoluna giren TÜRKMALIna da vurgu yaptı. İnan, biz öğrencilerimize sahip çıkalım, onlar da vatanlarına, değerlerine. Öğrencilerimiz sahip oldukları bu değerleri daha da yukarılara taşıyacaklar dedi.


Erzincanlı Bakandan destek

Toplantıda uzun bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Yıldırımın şu sözleri uzun alkış aldı: İnanın, her yıl Eylül gelsin de EKEVin burs değerlendirme toplantısı yapılsın diye bekliyorum Bu toplantıda hesap-kitap yok; verme yarışı var Bu yemekte, bu toplantıda emek var, bereket var; bu yemekte gelecek var Destan yazıyorsunuz. Bu bir sesiz başarı öyküsüdür. Bugüne kadar EKEVe katkıda bulunanları şükranla anmak istiyorum. Bu başarı Erzincanlıların, hepimizin başarısıdır. Bir Erzincanlı olarak her konuda arkanızda olduğumu bilmenizi istiyorum.

222 üyeli EKEV toplantısına üst düzey katılım

EKEVin burs değerlendirme toplantısına Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, EKEV Mütevelli Heyeti Üyeleri ve YK yanında ERSİAD YK Üyeleri ve dernek üyeleri; aralarında DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçının da bulunduğu bazı bürokratlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet H. Gürbüz, Refahiye-Der Başkanı Yavuz Canikli ile Erzincanlı işadamları da katıldı. Esenler eski belediye başkanı Mehmet Öcalanın sunduğu toplantıda burslar noktalandıktan sonra otantik müzik eşliğinde MEYAN Otantikçe sunulan yemekler ikram edildi.

 

 


Geri Dön