28 / 03 / 2024

Serdar İnan Yeni İstanbul'un kapılarını tasarlattı!

Serdar İnan Yeni İstanbul'un kapılarını tasarlattı!

Kanal İstanbul'a destek veren isimler arasında yer alan Serdar İnan, Almanya'da yaşayan mimar Cemalettin Çınar'a, hilal ve yıldız şeklinde iki kapı tasarlattı



Kanal İstanbul'a destek veren isimler arasında yer alan Serdar İnan, Almanya'da yaşayan mimar Cemalettin Çınar'a, hilal ve yıldız şeklinde iki kapı tasarlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 12 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı Kanal İstanbul projesinin önde gelen destekçileri arasında yer alan ve proje için teklif ettiği 30 milyar dolarlık rakamla dikkatleri üzerine çeken İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, şimdi de Almanya'da yaşayan Mimar Cemalettin Çınar'a çizdirdiği Marmara ve Karadeniz kapılarını kamuoyu ile paylaştı.
Yeni İstanbul ile ilgili projeleri için yurtdışından destek geldiğini kaydeden İnan, bu projenin bir domino taşı etkisi yarattığını söyleyerek yeni İstanbul projesini dünyada bazı vizyon sahibi mimarların desteklediğini söyledi. Projenin yarattığı etkilerden biri olarak, 'yeni bir futurist mimarlar akımı oluşmasını gösteren İnan, Almanya'da yaşayan mimar Çınar'ın proje için çizdiği kapılara dikkat çekerek şöyle konuştu:

'Think tank etkisi'
Proje bir think tank etkisi oluşturacak. Yeni İstanbulun nasıl kurgulanacağı konusunda bir takım planlar oluşmaya başladı bile. Örneğin Yıldız Kapı Almanya'da yaşayan mimar Cemalettin Çınar tarafından tasarlandı. Yine yönlendirmemizle Karadeniz Kapısı hilal ve Marmara Kapısı da yıldız şeklini kazandı.
Diğer yandan, projenin yaratacağı ekonomik değerin de altını çizen İnan, AVM, restoran, otel, ofis, rezidans ve eğlence merkezleri gibi yapılanmalarla Yeni İstanbul'un piyasayı canlandıracağını kaydetti.

EN KALİTE YATIRIMCI SEÇİLDİ
Serdar İnan, Quality Dergisinin 2'nci kez düzenlediği 2. Quality Yarışmasında 'En Quality Yatırımcı İşadamı' ödülüne layık görüldü. Suadada gerçekleştirilen törende ödülünü Orhan Gencebayın elinden alan İnan, İstanbulun belli bölgelerinde gerçekleştirdikleri konut projeleriyle kentin geleceğine yatırım yaptıklarını ve bunların devam edeceği mesajını verdi.


Geri Dön