23 / 04 / 2024

Serdar Kaya kimdir?

Serdar Kaya kimdir?

Oturma grubu üreticisi Danca Türkiye'nin CEO'su olan Serdar Kaya kimdir? Serdar Kaya bugüne kadar hangi işlere imza attı? Serdar Kaya, hangi görevlerde bulundu? İşte Serdar Kaya'nın biyografisi...



Serdar Kaya kimdir?

Serdar Kaya, 1959 yılı İstanbul doğumlu. Liseyi işli Terakki Lisesi'nde okuyan Serdar Kaya, Danca Türkiye'nin CEO'su oldu. 


Serdar Kaya, 2004 yılında Domino Mimarlık'a yüzde 50 hisseyle ortak olmuştu. Serdar Kaya, Medaş Mobilya'da fabrika müdürü, Tuna Ev Mobilyaları'nda satış koordinatörü, Doğtaş Mobilya ve Kale Mobilya'da genel müdür, AHK Interiors'da genel koordinatör olarak çalıştı. 


Türkiye'nin en önemli mobilya markalarından Koleksiyon Mobilya'nın yönetim ekibine, üretim tesisinin kuruluşu, makine parkının yerleştirilmesi, üretim kadrosunun oluşturulması ve üretime başlanması aşamalarında dahil oldu. 


Koleksiyon Mobilya'nın yönetim kurulu üyeliği görevinde de bulunan Kaya, bu süreçte üretim koordinatörü, üretim direktörü, fabrika müdürü, üretim müdürü, işletme müdürü olarak da görev aldı. 2002 yılında firmanın satış koordinatörlüğüne atandı ve tüm perakende satış noktalarının, bayilerin ve yeni bayi yapılandırmalarının başına geçti. Bu görevde 20 milyon TL'lik satış bütçenin yönetiminden sorumlu oldu. 


1983 yılından bu yana "Sevk Ve İdare Süreçlerin İyileştirilmesi", "ISO Kalite Sistemleri", "İnsan Kaynakları", "Üstün Satış Yönetimi", "Takım Çalışması" gibi alanlarda çeşitli eğitimler alan Serdar Kaya 01 Eylül'den itibaren Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca Türkiye'de CEO olarak çalışmaya başladı. 


Serdar Kaya evli ve iki çocuk babası. 


Danca

1997 yılında Hollanda’da kurulan ve kurulduktan dört yıl sonra üretim merkezini Bursa'ya taşıyan Danca, ilk mağazasını geçen yıl Danca Ev/Home adıyla Manavgat'ta faaliyete geçirdi. Modüler ve giydirilebilir oturma gruplarında yoğunlaşan ve uluslararası çapta ünlü tasarımcılarla çalışan Danca, tanınmış markalara da üretim yapıyor. 


Bursa'da ürettiği oturma gruplarını Hollanda, Almanya, Avusturya, Belçika, İsviçre gibi dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ihraç eden firma, Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD ve Ortadoğu'da bulunan ülkelere de sipariş üzerine üst segmentte üretim  yapıyor. 



Serdar Kaya Danca Türkiye'nin CEO'su oldu!




Geri Dön