26 / 04 / 2024

Serdivan'daki konut projeleri tarım alanlarını olumsuz etkiledi!

Serdivan'daki konut projeleri tarım alanlarını olumsuz etkiledi!

Bir zamanlar geniş tarım alanlarına sahip olan Serdivan’da 1 karış tarım toprağı kalmadı. Serdivan'da da tarımsal faaliyetler artık neredeyse bitmiş durumda.



Ekonomi politikalarının konut sektörü üzerine kurulması nedeniyle tarımsal alanlar bir bir yok oluyor. Sakarya'nın en gözde semtlerinden biri olan Serpan'da da tarımsal faaliyetler artık neredeyse bitmiş durumda.

 

FOTOĞRAFLARIN DİLİ

Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılının hemen başında basına servis ettiği kar manzaraları bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Fotoğraflar, Serpan'da hiç tarım alanının kalmadığını ortaya koydu.

 

MANZARA NİYETİNE

Sakarya  Büyükşehir  Belediyesi 2016  yılının   2.günü  çekip   ajanslara  gönderdiği Serpan manzaralarında hemen hemen her köşenin konutlarla çevrildiği görüldü. Yeni yapılan konutların Serpan'ın yüksek kesimlerine kadar uzanması ise ilçeye adeta betondan bir tepe görümü kazandırdı.

 

KONUT DAĞLARI

Fotoğraflarda Adapazarı Ovası'nda konut dağlarının yükseldiği ve tarımsal alanların ise gözden kaybolduğu dikkatlerden kaçmadı. Artan Nüfus nedeniyle Serpan'da konut projelerinin 2016'da hızla devam etmesi beklentisi var.

 

YEŞİL ALAN ANLAYIŞI

Sakarya'da yeşil alanların park ve bahçelerle tanımlanmaya başlaması ise sanayileşme ve şehirleşmenin korkutucu bir sonucu olarak karşımıza çıkmaya başladı. Sakarya yeni konut projeleri, sanayi tesisleri ile gelişirken tarımsal alanlarını bir bir kaybetme sürecine girdi.

 

TOÇOĞLU'NUN SÖZÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise ortaya çıkan bu manzaraya rağmen 2016 yılında yeşil alanların artırılacağı sözünü verdi. Açıklamasında, 'Yeşil alanların genişlemesi için birbirinden değerli çalışmaları hayata geçirdik' diyen Toçoğlu, yeşil alanlara örnek olarak Kent Park, çocuklar için yapılan dar kapsamlı parkları işaret etti.

 

ÖZET BUYSA

Toçoğlu, "Kent Park içerisindeki yeşil alanları genişlettik. Çocuklarımızın ayaklarının toprağa basması, şehircilik anlayışımızın adeta özetidir" dedi.

 

NEREYE KADAR

Sakarya'da birçok oda ve sivil toplum kuruluşunun tarımsal alanların korunmasına yönelik projeleri bulunuyor. Sakarya milletvekilleri de bakanlık nezdinde yaptıkları girişimlerle tarımsal alanların korunacağını ifade ediyor. Ne var ki tarım sektörünün sanayi ve inşaat sektörü karşısında nasıl ayakta kalacağı ise çok bilinmezli bir denklem olarak karşımıza çıkıyor.


Akşam Haberleri Gazetesi 


Geri Dön