26 / 04 / 2024

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?



Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Bu tür özellikleri bir dairenin şerefiye değerini belirliyor.


Şerefiye bedeli, manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı dairelerin fiyatlarının farklı olmasına deniyor. 


Mesela; aynı katta yer alan ve aynı özelliklere sahip olan iki farklı dairenin şerefiyeleri farklı olabiliyor.  Şöyle ki; dairenin biri  hoş bir manzaraya bakıyor fakat diğer daire bir sokağa bakıyor. Bu şekilde aynı özelliklere sahip olan iki dairenin şerefiye değeri manzaralı dairede fazla oluyor ve daire fiyatını, kirasını etkiliyor.  Şerefiye değeri doğru hesaplanmadığı takdirde haksızlıklara sebep olabiliyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?


Şerefiye hesaplama programı sistem sayım programı olarak karşımıza çıkıyor. Bu sisteme girilen verilerin doğru ve eksiksiz olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Yapılan hesaplama sonucunda çıkan bedel şerefiye bedeli olarak daire fiyatına ekleniyor. 


Sistem kendi içinde entegre bir program olup, reel sayılarla verileri girdiğiniz zaman hedeflediğiniz total daire toplamına göre her bir dairenin fiyatını tamamen objektif veriler çerçevesinde en adil reel değerlerle hesaplanmış daire fiyatına ulaşılıyor.


Gerekli Veriler: Sistemin size reel sonuçları verebilmesi için girilmesi gereken değerler olarak karşımıza çıkıyor. Sistemde dört aşamalı kayıt sistemi ile veri girişi yapılıyor. 


Şerefiye değer düşüklüğü nedir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön