28 / 03 / 2024

Sergen Metal 2015'te iki yeni depo açacak!

Sergen Metal 2015'te iki yeni depo açacak!

Sergen Metal Satış Sorumlusu Sinan Göktan Beton altı ve sac konteyner sacları üretmek amacıyla, 2015 yılında Dilovası'daki arsalarında iki yeni depo yapmayı planladıklarını söyledi...




Beton altı ve sac konteyner sacları üretmek amacıyla, 2015'te Dilovası'daki arsalarında iki yeni depo yapmayı planladıklarını kaydeden Sergen Metal Satış Sorumlusu Sinan Göktan, 2014 yılının sonuna kadar yeni bir yatırım planları olmadığının da bilgisini verdi. 2013'ün ise ihracatta başarılı fakat iç piyasaya yönelik beklentilerinin altında geçen bir yıl olduğuna işaret eden Göktan, anılan dönemde yeni üretici ve satıcıların oluştuğuna dikkat çekti. Göktan, düşük kâr marjıylaya dakârsız satış yapan firmaların şirket rakamlarım olumsuz etkilediğinin altını çizdi. 


Son dönemlerde yaptıkları işten verim alamadıklarını da söyleyen Sinan Göktan, bu duruma karşılık dış piyasaya ağırlık verecek şekilde bir yol izlediklerini duyurdu. 1978 yılından itibaren çelik ticareti yapan ve 2000 yılından bu yana, üretici konumunda bir firma olduklarım aktaran Göktan, "İç piyasada galvanizli sac ve boyalı sac uzmanlık konumuz. Yıllık 200-250 bin ton ihracat yapıyoruz. İhracatta, ana kalemimiz inşaat demiri ancak zaman zaman sac, kütük ve pik ithalatı da yapıyoruz" dedi. 


"İnşaat demirinde aktifiz" Daha çok inşaat demiri alanında aktif olduklarını söyleyen Sinan Göktan, "Ana ABD. Bu ülkeden sonra küçük tonajlarla Afrika ülkeleri ve İran geliyor. Bu ülkelere, inşaat demiri dışındaki çelik ürünleri de satıyoruz" diye konuştu. Sektör sorunlarına da dikkat çeken Göktan, artık bu alanda tüccarların yada al-satçıların döneminin kapanacağını duyurdu. Yeniliklerin gelmesi gerektiğini savunan Göktan, "Sac üreten firmalarla tüccarın rekabeti yerine, onların girmediği alanlara girmek lazım. Malı biraz işlemek, hazır hale getirmek gerekiyor. Bizden alan sanayiciye, kısmen işlenmiş malzeme temin etme zamanı geliyor. Dışarıda da böyle oldu. Biz de bu noktaya geliyoruz" açıklamasını yaptı. Tahsilat işleminiyse, kronik bir problem olarak değerlendiren Göktan, "Bu konuda sorun çıkarsa alamıyorsunuz, mahkemeyle halledemiyorsunuz" ifadesini kullandı. 


Dünya


Geri Dön