19 / 04 / 2024

Serhan Baykal: 2014'te 4 bin konut sattık!

Serhan Baykal: 2014'te 4 bin konut sattık!

Esenyurt'ta 5 bin konutluk Kozapark projesini hayata geçiren Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, "Bu yıl 4 bin konut sattık. İlk çeyreğe kadar bin konutu da satarız" dedi.





Türkiye'nin her yerinde yaptığı konut projeleriyle dikkat çeken Garanti Koza, rotasını yurtdışına çevirdi. Bugüne kadar 20 bin konut inşa eden şirket, Bulgaristan'ın ilk karma projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Alışveriş merkezi, otel ve yaklaşık 765 konuttan oluşan Grand Kanyon projesinde şimdiden satışların yarısı tamamlanmış. Bu yıl Esenyurt'ta inşa edilen Kozapark projesinde 4 bin konut satarak kırılması güç bir rekora imza atan Garanti Koza İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal ile şirketin yatırım planlarını konuştuk. 



Garanti Koza bugüne kadar kaç konut inşa etti? 

1948 yılında, Türk inşaat sektörünün ilk ve öncü firmalarından biri olarak kurulan Garanti İnşaat, 66 yıllık inşaat müteahhitliği ve 33 yıllık gayrimenkul geliştirme deneyimi, güçlü kurumsal yapısı ve çok geniş bir yelpazeye yayılmış olan faaliyet alanları ile yurt içi ve yurt dışında saygın bir konuma sahip. 2004 yılından itibaren, yeni bir misyon anlayışını bünyesinde barındıran Garanti Koza kimliğiyle hizmet veriyor. Devam eden projelerimizi saymazsak, bugüne kadar yaklaşık olarak 20 bin konut inşa ettik. 



Devam eden yatırımlarınız hakkında bilgi alabilir miyim? 

İstanbul Esenyurt'ta geliştirdiğimiz 5 bin konutluk Kozapark projemizin satışı ve inşaatı devam ediyor. Kısaca bahsedecek olursak, ortasında yüzülebilir 40 dönüm göl olan ve yüzde 70'i yeşil alan bıraktığımız bir rezidans projesi. Yaklaşık bin adet dairemizin satışı kaldı. 2015 ilk çeyreğine kadar satışların tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca inşaatı devam eden Koza Wos projemiz var. Dünyanın en büyük tenis akademisini yapıyoruz. 2014 Temmuz'da WTA İstanbul Cup Tenis turnuvamızda kapılarını açtık. 63 kortluk, 8 bin seyirci kapasiteli bir arena var içerisinde. Kozapark projesi içerisinde konumlanıyor ve dünyanın en büyük organizasyonlarına ev sahipliği yapacak bir tesis. 



Bulgaristan projenizden de bahseder misiniz? 

Sofya'da yeni başlayacak olduğumuz Grand Kanyon, 2 katı otopark olmak üzere toplam 4 kat bodrum ve zemin üzerinde 2 kattan oluşan bir AVM üzerine yapılacak 3 bloktan oluşan karma bir proje. 31 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek olan projenin toplam inşaat alanı ise yaklaşık 140 bin metrekare olacak. Ulaşım açısından da çok değerli bir lokasyonda bulunuyor. Havaalanına 5 dakika mesafede. Ayrıca şehri ve iş merkezini havaalanına bağlayan en önemli iki metro hattının kesiştiği noktada yer alıyor. 



Kaç daire var? Satışlar nasıl gidiyor? 

Ön satışa açtık, yarısının satışları tamamlandı diyebiliriz. Toplamda 765 daire mevcut. 



YAP-SAT KLİŞESİ SONA ERİYOR

Sektörün gelişimini nasıl görüyorsunuz? 

İyi firmalar iyi projeler geliştirdiği müddetçe sektör de statü atlıyor. Eski mantıktaki bina yap-sat klişeleri sona eriyor. 



En büyük sıkıntı nedir size göre? 

Uygun fiyatlarla iyi projeler üretilmiyor. Bu da sektörü geri çekiyor. Müşteriye dokunan projeler geliştirilmeli. Faiz oranları normal seviyelerde, daha yüksek olduğu yıllarda bile satış yapılabilirken, şimdilerde kolaylıkla ev sahibi olunabilecek oranlar veriliyor. 



BULGARİSTANLI ŞİRKETLER ORTAK OLMAK İSTİYOR

Yurt dışından ortaklık teklifleri alıyor musunuz? 

Sürekli alıyoruz. Özellikle Bulgaristan'da geliştirdiğimiz proje sonrasında bölgelerin prestijli şirketleri arazi, proje teklifleri getiriyor. Üzerinde çalışıyoruz. 



SATIŞ PATLAMASI YAŞADIK

2014 yılı sektör açısından ve Garanti Koza açısından nasıl geçti? 

Sektör açısından takip ettiğimiz kadarıyla patlamalar yaşanmıyormuş. Fakat Garanti Koza söz konusu olduğunda, şirket olarak yeni yatırımlarımızla oldukça büyüyoruz. Bu yıl yaklaşık 4 bin konut satarak satış patlaması yaşadık diyebilirim. Türkiye ve yurtdışında büyük montanlı projeler yapmayı planlıyoruz. Aynı anda birkaç proje ile ismimizi göreceksiniz. 



Sabah


Geri Dön