14 / 05 / 2024

Şerifali'de arsa metrekaresi 3 bin, daire 300 bin TL'ye çıktı!

Şerifali'de arsa metrekaresi 3 bin, daire 300 bin TL'ye çıktı!

Retürk Pusula Broker'ı Ergül Mağara, daire fiyatları ile ilgili olarak, "2+1 90 metrekare daire 120 bin-180 bin TL. Site içinde ise aynı daire 180bin-280 bin TL arasında. 3+1 110-160 metrekare arasındaki dairelerin fiyatları ise 180 bin-300 bin TL aralığı



 

Anadolu Yakası'nın dikkat çeken bölgelerinden olan Şerifali, özellikle son 3 yıldaki gelişimiyle öne çıkıyor. Finans merkezi haline gelen Ataşehir bölgesine de çok yakın olan Şerfiali, bu nedenle de avantajlı hale geliyor. Şu anda neredeyse arsa bulunamaz hale gelen bölgenin, imara açık olmayan bölümlerinin satışa çıkmasından sonra daha da canlanması bekleniyor. Bir kaç yıl önce komik rakamlara arsanın satın alınabildiği Şerifali'de şu anda arsaların metrekare fiyatları 1.500 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor. Şerifali bölgesine 2004 yılında imar izni verildiğini söyleyen Retürk Pusula Broker'ı Ergül Mağara, "İstanbul'un göbeğinde, en son keşfedilen, bölgenin zemininin hep kayalık olduğu ve zemin etütlerinin son derece sağlam olması sebebiyle imara açıldı. Ayrıca Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye ve Üsküdar gibi merkezi yerlere çok yakın olması, yapının sağlam ve son derece özenli ve fiyatların da daha cazip olması sebebiyle bölgeye yoğun bir talep oluştu" diye konuştu.

Düzenli yapılaşma

Şerifali'nin genel görünüm olarak çok düzenli bir konut yapılaşmasına sahip olduğunu dile getiren Mağara, "Yeni gelişmekte olan bir bölge olup gürültüden, sıkıcı trafikten uzak yaşamak isteyenleri bu özellikleri cezbediyor. Emlak müşterileri artık çok bilinçli ve nasıl bir evde yaşamak istediklerini çok iyi biliyorlar. Şerifali bölgesi bu özellikleriyle müşterilerin taleplerini çok iyi karşılıyor" dedi. Mağara bölgedeki daire fiyatlan ile ilgili ise, "2+1 90 metrekare bir daire 120 bin-180 bin TL'dir. Site içinde ise aynı daire 180bin-280 bin TL arasında. 3+1 110-160 metrekare arasındaki dairelerin fiyatları ise 180 bin-300 bin TL aralığında değişiyor" şeklinde ifade etti.

Şerifali bölgesindeki arsa durumuna dair değerlendirmelerde bulunan Retürk Pusula Broker'ı Ergül Mağara, şöyle konuştu: "Daha önceki yıllarda Şerifali bölgesinde rahatlıkla arsa bulunabiliyordu. Şu anda arsa kalmadı diyebiliriz. Çok az ve kısıtlı alanlarda arsa bulmak mümkün olabiliyor. Arsa metrekare fiyatları arsanın yerine ve konumuna göre 1.500 TL ve 3.000 TL arasında değişiyor. Eskiden arsa fiyattan bu rakamların çok daha altındaydı. Son 5 yılda bu hale geldi. Bölgedeki gerilim hatlarının kaldırılması ile yeni arsa rantı ortaya çıkabilir. Bu yüksek gerilim hatlarının bölgeden kaldırılması ile birlikte ciddi anlamda yeni konutlaşma devem edecek."

Şerifali bölgesi üretim potansiyelinin tamamlandığını söyleyen Mağara, şöyle konuştu: "Bölgenin yüzde 80i konuta dönüşmüş halde bulunuyor. Bunun dışında kalan yüzde 20'lik kısım ise inşaat sahası halinde ve yeni projelerin yapımı devam ediyor. Bunun yanı sıra aynı bölgeden geçen yüksek gerilim hatlarının alt taraftaki arsaların imara açık olmaması nedeniyle halen boş arsalar mevcut. Bu yüksek gerilim hatlarının bölgeden kaldırılması ile birlikte ciddi anlamda yeni konutlaşma devem edecek. Şerifali bölgesinde şu anda 7 bin civarında konut var. Doluluk oram yüzde 60'lara ulaşıyor."

HÜRRİYET

 

 


Geri Dön