24 / 04 / 2024

Serik Belediyesi toplu açılış töreni 18 Mayıs'ta!

Serik Belediyesi toplu açılış töreni 18 Mayıs'ta!

Projelerini hayata geçirmeye başlayan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Çalık, Gebiz Ziraat Bankası, Sağlık Merkezi, DSİ Bahçesi ve işler Caddesi çalışmalarında sona yaklaştı.



Projelerini hayata geçirmeye başlayan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Çalık, Gebiz Ziraat Bankası, Sağlık Merkezi, DSİ Bahçesi ve işler Caddesi çalışmalarında sona yaklaştı. Çalık, "Biz proje üretmeye geldik. Dedikodu yapmaya gelmedik Serik'i nasıl bir adım daha yukarı tasıyabilirizin derdindeyiz dedi.


Serik Belediyesi, büyük bir özveriyle tamamlama aşamasına getirdiği Gebiz Ziraat Bankası İnşaatı, Sağlık Merkezi, DSİ Bahçesi ve İşler Caddesi çalışmalarında açılış için gün sayıyor. 18 Mayıs'ta toplu açılış için konser organizasyonu yapan Serik Belediye Başkam Prof. Dr. Ramazan Çalık, Mayıs ayında ilk projeyi tamamlayacaklarını ve hazır projeler için de çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 


Serik'i çok farklı platformlarda turizm, tarım ve ticaret şehri olarak her yönüyle tanıttıklarını ifade eden Başkan Çalık, "Tüm bu farklı özellikleriyle Serik, bölgenin ve dünyanın yükselen gücü olan Türkiye için de kendini geliştirmek zorundadır. 


Geçmişten bu yana ilçemize kalkınmaya dair gerçekleştirilen her hamle, sadece Serik özelinde fayda sağlamamış, bölge ve ülke ölçeğinde de değer yaratmıştır. Ancak bu hizmetler çağımıza ve gelişmişliğe ayak uyduramamış ve Serik, bölgesinde adeta küçülmüştür. Serik sloganlarla yönetilmiştir. Ziya Gökalp'in dediği gibi 'Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur.' Huzur, güven ve değişim dedik yola çıktık. Serik artık eskisi gibi olmayacak dedik ve önce projelerimizi hazırladık. Şimdi ise artık uygulama zamanı dedik Serik'i şantiye alanına dönüştürdük. 

Sağlık merkezimizde sona yaklaştık. Gebiz Ziraat Bankası inşaatını bitirdik, İşler caddemizde sona geliyoruz, DSİ bahçesi de bitiyor, Boğazkent sahili için halkımıza güzel bir mesire alanının projelerini hazırladık. Yeni projeler için altyapı hazırlamaya devam ediyoruz" dedi.


Sağlık merkezi ve Ziraat Bankası gün sayıyor 

İşadamı Dr. Yusuf Aydın'ın üstlendiği Aile Sağlık Merkezi ve Sağlık Müdürlüğü binasında sona yaklaşıldı. Serik Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılarak Başkan Çalık tarafından bizzat takip edilen sağlık merkezi Yeni ve Cumhuriyet mahallelerine nm projelerini hazırladık. Yeni projeler için altyapıları hazırlamaya devam ediyoruz" dedi. 


İSLER CADDESİ SERİK'E YAKIŞACAK 

Belediye Başkanı Çalık, söz verdiği ve Serik için örnek cadde olacak İşler Caddesi'nin yapımında sona geldiklerini söyledi. Verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Çalık sözlerini şöyle sürdürdü; "Her kentin, huzur içinde gezilebileceği, vakit geçirilebileceği örnek bir caddesi vardır. Şimdi Serik'imizin de böyle bir caddesi olması için tüm çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Projeyi hazırlarken, üzerine hizmet verecek. Serik Belediyesi tarafından seçimlerden sonra inşaatına başlanılan Gebiz Ziraat Bankası'nın ise mayıs ayında açılacağını dile getiren Belediye Başkanı Çalık "Gebizli vatandaşlarımıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu. 


de çok vakit harcadık. İnşallah bitiminde harcanan emeklere değecek. Teknik olarak 4 metrelik bir yol alanı bırakıldı. Her 20 metrede bir çeşme koyduk. Binaların iki katma kadar tek tip giydirme, diğer katlarına ise tek tip boyama düşünülüyor. 

Renkli havuzlarlar, su oyunları, görsel zenginlik ve ortada saat kulesi ve şehitlik anıtı için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Cadde Serik'e yakışır olacak." 


DSİ BAHÇESİ NEFES ALDIRACAK 

Devlet Su İşleri bahçesini Serik Belediyesi'ne kazandıran Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik'e yakışır bir park ve mesire alanı yaptı. Kaba inşaatı tamamlanan ve Mayıs ayında Serikli vatandaşların hizmetine girecek proje ile Serik nefes alacak. 

Öncelikle DSİ'den bahçenin tahsisini sağladıklarım dile getiren Başkan Çalık, "Bahçedeki binaların yıkımı ile başladığımız proje ile Serik nefes alacak. 


Kafelerin, yemek yiyecek alanların olacağı, çocuklarımız için oyun alanı, gölet, kaykay pistleri, koşu bantları ve otoparkıyla büyük bir projeyi tamamlıyoruz. Serikli hemşerilerimize şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 


PROJE ÜRETMEYE GELDİK 

Gelecek projeler hakkında da bilgiler veren Serik Belediye Başkanı Çalık "Biz Serik'e proje üretmeye geldik. Dedikodu yapmaya, boş vakit geçirmeye, insanlarla uğraşmaya, siyasi rekabet yapmaya gelmedik. 


Konfiçyus, 'küçük insanlar insanlarla, orta insanlar olaylarla ama büyük insanlar fikirlerle uğraşır' demiş. Bizim de tek hedefimiz projelerle uğraşmak. Serik'i nasıl bir adım daha yukarı taşıyabilirizin derdindeyiz." diye konuştu. 


'AKDENİZ'İN İNCİSİ OLACAK' 

Projelerin ilk etabını tamamladıklarını belirten Başkan Çalık konuşmasını şöyle noktaladı; "Kavşaklarımız yapılıyor. Kız deresi ve arıtma tesisi projeleri Büyükşehir Belediyemizle koordineli olarak devam ediyor. Serik şantiye alanına döndü. En büyük hizmetimiz Tapu sorununu çözmek olacak. Net olarak belirtmek isterim ki Serik bu sorunundan kurtulmadıktan sonra vizyonuna sahip olamayacaktır. 


Serik'i Akdeniz'in incisi yapmak ve gelişmesini sağlamak için aralıksız hizmet gereklidir. Serik'e hizmet etmek için attığımız adımlarda Tapu ve imar sorunu karşımıza çıkıyor. Vatandaşlarımızın desteğiyle bu sorunları kökünden çözeceğiz İnşallah." Şampiyonluk davul zurna ile kutlandı Belediye Başkanı Prof. Dr. Çalık, ilçenin sportif anlamda daha üst sıralara yükselmesi için yoğun çaba harcıyor. 

Serik Belediyespor Başkanı da olan Çalık, takım için imkanlarını seferber ettiklerini söylerken, taraftar da Çınaraltı meydanında davullu zurnalı coşku yaşadı. 


Spor ve sporcuyu çok seven aynı zamanda maddi manevi imkanlarını sonuna kadar seferber eden Serik Belediyesi ve Serik Belediyespor Başkanı Sayın Prof. Dr. Ramazan Çalık, yeni yönetim kurulu ile kenetlenmiş bir şekilde Antalya Süper Amatör Lige merhaba dediklerini söyledi. 

Sezon öncesi Nevşehir kampıyla başlayan ve Serik İlçesi'nde bulunan Belek ve Kadriye'deki otellerin kamp için ve diğer imkanları seferber ederek takımın şampiyonluk yolunda mesafe kat etmesine yardımcı olmuşlardır. 1955 yılında kurulmuş olan Serik Belediyespor 2014-2015 sezonunda Antalya Süper Amatör Lig Doğu Grubu maçlarında 15 galibiyet 1 beraberlik attığı 62 yediği 8 gol ve 46 puan ile grubu namağlup birinci bitirmiş olup en yakın rakibine 16 puan fark atmıştı. 


Serik Belediyespor, Süper Amatör Lig Play-off maçlarında ise 6 takımla iki devreli lig usulüne göre oynanan maçlarda 7 galibiyet l mağlubiyet 2 beraberlik alıp 23 puan ve averajla lider tamamladı. 

Kepez Belediyespor ile çıkılan şampiyonluk maçında penaltılarla ipi göğüsledi. 


Sezon başından bu yana takımı hiç yalnız bırakmayan 6 bin seyirci ortalamasıyla Süper Amatör Ligde seyirci rekoru kırılmasını sağlayan muhteşem taraftanyla sezonun son şampiyonluk maçını kazanan Serik Belediyespor artık Bölgesel Amatör Ligde. 


BAŞKANLIĞA BU KADAR SEVİNMEDİM

Serik Belediyespor süper amatör ligi şampiyonluk kupasını havaya kaldırırken, Serikliler de ayağa kalktı. 

Serik Çınaraltı Meydanı'nda toplanan taraftarlar, geç saatlere kadar coşku yaşadı. 

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, kulüp yöneticileri ve futbolcuları karşılayan taraftarlar Çınaraltı meydanını doldurdu. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı kutlamalarda davullu zurnalı coşku yaşanırken, finalde yapılan havai fişek gösterisi Serik'i aydınlattı. Başkan Ramazan Çalık duygulu anlar yaşarken, "Belediye Başkanlığını kazandığımızda bu kadar sevinmedim. Hayırlı olsun" dedi. Ertesi gün Belediye Hizmet Binasına gelen yönetim ve sporcular için eğlence tertip edildi. Belediye önünde kurban kesilerek, toplantı salonunda düzenlenen törende ise kupayı Başkan Ramazan Çalık'a teslim edildi. 


ORTAK PAYDA SERİKSPOR

Serik Belediyespor As Başkanı Ömer Erdem ise, ortak paydanın Serikspor olduğunu ifade ederek, "9 ay önce yola çıktığımızda çok inandık. Bütün üst kademelerdeki arkadaşlarımıza, taraftarlarımıza, bu şampiyonluğu yaşatan sporcularımıza, bütün hocalarımıza, yönetimimize, Serik'in değişimini sağlayacak olan maddi manevi her türlü desteği veren Başkanımız Ramazan Çalık'a teşekkür ediyorum. Son 4 yılda Serik çok hizmetler bekliyor. 

Biz her zaman yanınızdayız. Ortak paydamız Serik Spor olsun" şeklinde konuştu. 


SERİK BUYUK DÜŞÜNMEK ZORUNDA

Serik Belediye ve Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, en büyük sevinci yaşadıklarını ifade ederek, "Bu mutlu günü size yaşatabildik ne mutlu bize. İnşallah Rabbim hepinize daha güzel günler göstersin. Serik büyük düşünmek ve çalışmak zorunda. Hentbol takımımız 1. lige çıkacak. Bir güreşçimiz de Avrupa 2. si oldu. Bunlar güzel şeyler. Emeklerin karşılığını vereceğiz. Şimdi hemen çalışmaya başlayalım 3. Lige çıkmanın planlamasını yapalım. Durmak yok. Biz gençlerimize yönetimimize güvendik hamdolsun bizi mahcup etmediler" dedi. 


Yeni Şafak


Geri Dön