28 / 03 / 2024

Serik köy yolları asfaltlandı!

Serik köy yolları asfaltlandı!

Büyükşehir ekipleri, Başkan Menderes Türel ’in talimatıyla Serik İlçesi ’ne bağlı Kayaburnu, Karıncalı, Çanakçı, Berendi, Zırlan, Büyüş ve Yanköy mahalleleri grup yolları sıcak asfaltla kapladı




Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerdeki yol seferberliği sürüyor. Büyükşehir ekipleri, Başkan Menderes Türel’in talimatıyla Serik İlçesi’ne bağlı Kayaburnu, Karıncalı, Çanakçı, Berendi, Zırlan, Büyüş ve Yanköy mahalleleri grup yolları sıcak asfaltla kapladı. Yolları ilk kez sıcak asfaltla kaplanan köylüler, Başkan Türel’e teşekkür etti. 


“Yol sorunu olan köy kalmayacak” talimatı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Kaş’tan Gazipaşa’ya tüm ilçelerde başlattığı asfalt seferberliği aralıksız devam ediyor. Sahil köylerinden, yaylalara Antalya’nın dört bir yanında harıl harıl çalışan Fen İşleri ekipleri, köylerin yol sorunu çözmek için büyük çaba sarf ediyor. Köyler, bütünşehir yasasının nimetlerini en iyi ve hızlı şekilde yaşıyor


KÖY YOLLARI İLK KEZ SICAK ASFALTLA BULUŞUYOR

Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, köy vasfından mahalleye dönüşen Serik’in Kayaburnu, Karıncalı, Çanakçı, Berendi, Zırlan, Yanköy, Büyüş köylerini birbirine bağlayan grup yollarını kaliteli sıcak asfaltla kaplıyor. Yaklaşık 7 kilometrelik bağlantı yolunda süren çalışmalarda 10 bin ton sıcak asfalt kullanılması bekleniyor. Eskiyen ve yıllardır yama ile onarılan yolları ilk kez kaliteli sıcak asfaltla kaplanan köylüler, büyük sevinç yaşıyor. Köylüler, yol sorunlarına kısa sürede en iyi çözümü getiren Başkan Menderes Türel’e teşekkür etti.  


SOLUK ALMADAN DEVAM EDECEĞİZ 

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir ve Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, çalışmaları yerinde inceledi. İsa Akdemir, ekiplerin Antalya’nın her noktasında çalışma yaptığını belirterek, “Köylere sıcak asfalt hizmetine Korkuteli Güzle köyünden başlatmıştık. Şimdi Serik’te sürdürüyoruz. Serik’te mahalleye dönüşen bu köyler ilk kez sıcak asfaltla buluşuyor. Bu yolu kullanan köy ahalisine bundan güzel hizmet olmaz. Sekiz mahalleye hizmet veren bu yolu tamamladıktan sonra diğer ilçelerimizdeki mahalle yollarında da çalışmalarımıza soluk almadan devam edeceğiz. Öte yandan köy yollarında sathi kaplama asfalt çalışmalarımızda aralıksız sürüyor.”


ARTIK HİZMET DAHA HIZLI GELİYOR

İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Bütünşehir yasasıyla hizmetlerin daha hızlı hayata geçtiğine değinerek, şunları dile getirdi:  “Halk gördü ki, bu yasayla hizmet köylere, mahallelere eskisinden daha hızla geliyor. Hizmeti halkın ayağına kadar götürmekten vazgeçmeyeceğiz. Bütünşehir yasasının mimarı olan başkanımız Menderes Türel, taşradaki bozuk ve bakımsız kalmış, ulaşımda güçlük çekilen yolların hızla yapılması için emir verdi. Serik Belediye Başkanımız Ramazan Çalık’ın desteğiyle bu işi sürdürüyoruz. Ekiplerimizin başında bulunan Serik İlçe Koordinatörümüz Ramazan Etli’ye de teşekkür ediyorum.”


İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir'le görüşen Karıncalı Mahallesi Muhtarı Zafer Yılmaz ve Çanakçı Mahallesi Muhtarı Süleyman Yağcı da halkın çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mahalleleri adına Başkan Türel’e teşekkürlerini ilettiler. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön