16 / 04 / 2024

Serinleten duraklar Alanya ve Manavgat’ta!

Serinleten duraklar Alanya ve Manavgat’ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, enerjisini güneşten alan klimalı durakları Alanya ve Manavgat ilçelerine taşıdı. Alanya ’ya 1, Manavgat ’a 2 klimalı durak yerleştirildi. Sırada Serik var.




Antalya Büyükşehir Belediyesi, kendi atölyelerinde ürettiği, enerjisini güneşten alan klimalı durakları Alanya ve Manavgat ilçelerine taşıdı. Alanya’ya 1, Manavgat’a 2 klimalı durak yerleştirildi. Sırada Serik var.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın ‘Güneşkent Antalya’ projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. İnsan odaklı belediyecilik anlayışı doğrultunda Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı Atölyeleri’nde kendi imkanlarıyla ürettiği, enerjisini güneşten alan klimalı duraklar Antalya geneline yayılıyor. İlçelerden gelen talepleri geri çevirmeyen Başkan Mustafa Akaydın’ın talimatları doğrultusunda Alanya’ya 1, Manavgat’a 2 klimalı durak montajı yapıldı. Klimalı duraklar, Alanya’da Mersin yolu üzerine Devlet Hastanesi sapağına, Manavgat merkezinde İlçe Tarım Müdürlüğü ile Manavgat Lisesi yanına konuldu. Önümüzdeki günlerde Serik’e de 1 adet klimalı durak yerleştirileceği açıklandı. Klimalı duraklar, ilçelerde sevinç yarattı. Klimalı durak konforuyla tanışan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. 


KENT MERKEZİNDE 13 KLİMALI DURAK 

Antalya kent merkezindeki klimalı durakların sayısı da 13’e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi halkın büyük memnuniyet duyduğu, yeni bir çığır açan klimalı durakları Antalya genelinde yoğun olarak kullanılan bekleme noktalarına yerleştiriliyor. Daha önce Işıklar Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Yener Ulusoy Bulvarı, Atatürk Devlet Hastanesi önü olmak üzere 4 adet olan klimalı duraklara yenileri eklendi. Dumlupınar Bulvarı Akvaryum önü, Havaalanı yolu TEDAŞ karşısı, Aspendos Bulvarı Meydan Aktarma Merkezi içi, Süleyman Demirel Bulvarı Varsak-1 Aktarma Merkezi içi, Atatürk Bulvarı 5M Migros karşısı, Yeşilırmak Caddesi Nayla Atay Parkı karşısı, Kepez Belediyesi önü, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil girişi önü, Sobacılar Çarşısı önü olmak üzere 9 yeni klimalı durak daha Antalyalıların hizmetine sunuldu. Klimalı durak sayısının 30’a ulaşması bekleniyor.


TELEFON DA ŞARJ EDİLEBİLİYOR

Enerjisini üzerindeki güneş panellerinden üreten klimalı durağın kapısı sensörlü olarak otomatik açılıp kapanıyor. Yaz aylarında serinlik veren durak, kış aylarında ise vatandaşı dış ortamdan koruyan ve ısı enerjisi sağlayan bir sisteme sahip. Durakta bekleyen vatandaşlar için durak içerisinde bulunan her biri 220’şer voltluk 3 adet priz aracılığıyla telefon ya da bilgisayarlarını şarj edebiliyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön