17 / 04 / 2024

Sertrans Logistics, 8 futbol sahası büyüklüğündeki yeni lojistik merkezine taşındı!

Sertrans Logistics, 8 futbol sahası büyüklüğündeki yeni lojistik merkezine taşındı!

SERTRANS Logistics, genel merkezini ve bazı depolarını 8 futbol sahası büyüklüğündeki yeni lojistik merkezinde bir araya topladı. 50 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu yeni lojistik merkez, toplam 42 bin 500 metrekare kapalı alana sahip.



25’inci yılına Hadımköy’deki yeni lojistik merkezinde giren Sertrans Logistics, yeni merkeziyle Türk lojistik sektöründeki ilk Leed sertifikasına sahip tesis binalarından birine sahip oldu. 50 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu yeni lojistik merkezinin, toplam 42 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade eden Sertrans Logistics Genel Müdürü Nilgün Keleş, “38 bin metrekare gümrüklü ve gümrüksüz depo alanı, 2 bin metrekare müstakil inşa edilmiş ADR-tehlikeli maddeler deposu ve 2 bin 500 metrekare büyüklüğünde genel müdürlük binasından oluşan merkez, ADR/Tehlikeli Maddeler deposu ile İstanbul Avrupa yakasının ilk müstakil ADR depoları arasında yer alıyor” dedi. 


E-LOJİSTİK MERKEZİ

Yeni lojistik merkezi olarak Hadımköy’ün seçilmesinde en önemli nedenin, sahip olduğu stratejik lokasyon olduğunu belirten Keleş, “Hadımköy Lojistik Merkezi’miz Çatalca ve Halkalı gümrüğüne 20 kilometre, Ömerli Tren İstasyonu’na 1.5 kilometre, TCDD Lojistik köyüne ve MÜSİAD Sanayi Bölgesi’ne 3 kilometre, Ambarlı Limanı’na 20 kilometre, Atatürk Havalimanı’na ise 30 kilometre mesafede yer alıyor. Yeni merkezimiz için, bu denli önemli başka bir stratejik nokta bulmamız zordu” diye konuştu. Hadımköy’de yeni açılan lojistik merkezinde e-lojistik hizmetleri için ayrılmış toplam 18 bin metrekare alan bulunduğunun altını çizen Keleş, “e-ticaret yapan firmaların ihtiyaç duyduğu ürün birleştirme ve promosyonel dönem hazırlıkları gibi katma değerli hizmetleri de veren Sertrans Logistics’in e-lojistik hizmetlerindeki hasarsızlık oranı yüzde 99.9, Sertrans Logisitics, 2013 yılı Eylül ayında faaliyete geçen Hadımköy’deki yeni lojistik merkezinde başta tekstil, otomotiv, ilaç, kozmetik ve kimya sektörleri olmak üzere tüm sektörlere lojistik hizmet sunuyor” ifadelerini kullandı.


Hürriyet


Geri Dön