28 / 03 / 2024

Servet GYO 2014 genel kurulu sonucunu yayınladı!

Servet GYO 2014 genel kurulu sonucunu yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ' nın 21 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirdiği 2014 yılı olağan genel kurul sonucu açıklandı.



Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 21 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirdiği 2014 yılı olağan genel kurul sonucu açıklandı. 


Açıklama:

2)2014 yılı finansal tabloları ve Yönetim Kurulu faaliyet raporu oybirliği ile okunmuş sayılarak ve bağımsız denetim raporu okunmak suretiyle müzakere edildi, Genel Kurul'un onayına sunuldu ve finansal tablolar ve okunmuş raporlar katılanların oy birliği ile kabul edildi.

3)2014 yılında yapılan bağış ve yardımlar müzakere edildi. 2015 yılı bağış ve yardımları için üst sınırın, Şirketin 31.12.2014 tarihli konsolide mali tablolarında yer alan aktif toplamının %1'i olarak belirlenmesi katılanların oy birliği ile kabul edildi.

4)Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 numaralı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 37. maddesi uyarınca Genel Kurul'a bilgi verildi.

5)Yönetim Kurulu Üyelerinin 2014 yılı çalışmalarından dolayı ibraları ayrı ayrı oya sunuldu. Yönetim Kurulu Üyeleri, kendileri için yapılan oylamada oy kullanmadı. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyeleri katılanların oy birliği ile ayrı ayrı ibra edildiler.

6)Şirket Yönetim Kurulu'nun kar dağıtılması ve kar dağıtım tarihine ilişkin önerisi müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda Ek/1'de yer alan kar dağıtım tablosunun kabulü ve böylece Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Türkiye Muhasebe Standartları/Türkiye Finansal Raporlama Standartları'na uygun olarak hazırlanmış 2014 yılı hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarına göre oluşan 29.608.066 TL net dönem karından 260.074,81 TL'nin genel kanuni yedek akçe olarak ayrılması, 1.500.000,00 TL'nin ortaklara birinci temettü olarak nakden dağıtılması, kalan 27.847.991,19 TL'nin olağanüstü yedekler olarak ayrılması ile nakit kar dağıtımı işlemlerine 23 Haziran 2015 tarihi itibariyle başlanması katılanların oy birliği ile kabul edildi. 

7)Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VI, No:11 sayılı Tebliği'nin 18. Maddesi ve Şirket ana sözleşmesinin 14. Maddesine istinaden Avni ÇELİK,Ahmet ÇELİK,Fatih Kıvanç,Mehmet Haluk ÖZTÜRK'ün 1 yıl süre ile Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmeleri, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:IV, No:56 sayılı Tebliği'nin 4.3. maddesi çerçevesinde bağımsız üye olarak Akif GÜLLE ve Kerem ALKİN'in ise 1 yıl süreliğine Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmeleri katılanların oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca, Yönetim Kurulu Başkanının ücretinin geçen yıl olduğu gibi net 7,000 TL olarak devamı, Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretinin aylık net 3,500 TL olarak devamı katılanların oy birliği ile kabul edildi.

8)Yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî hısımlarının, ortaklık veya bağlı ortaklıkları ile yaptıkları işlemler ve yine ortaklık veya bağlı ortaklıklarının işletme konusuna giren ticari iş türünden kendi veya başkası hesabına yaptıkları işlemlerle ilgili olarak Genel Kurul'a bilgi verildi.

9)Yönetim Kurulu üyelerine şirket konusuna giren işleri bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu tür işleri yapan şirketlerde ortak olabilmeleri ve diğer işlemleri yapabilmeleri hususunda Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddeleri kapsamında izin verilmesine katılanların oy birliği ile karar verildi.

10)Yönetim Kurulu tarafından bir yıl için önerilen "Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş Genel Kurul'un onayına sunuldu ve yapılan oylama sonucu katılanların oy birliği ile karar verildi. 

11)Dilek ve temenniler başlıklı gündem maddesinde kimse söz almadı.



Geri Dön