20 / 04 / 2024

Servet GYO 2015 genel kurul sonucunu yayınladı!

Servet GYO 2015 genel kurul sonucunu yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün gerçekleştirilen 2015 yılı olağan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı. İşte Servet GYO'nun genel kurul kararları.



Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün gerçekleştirilen 2015 yılı olağan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı. 


Açıklama:

2)2015 yılı finansal tabloları ve Yönetim Kurulu faaliyet raporu oybirliği ile okunmuş sayılarak ve bağımsız denetim raporunun görüş kısmı okunmak suretiyle müzakere edildi, Genel Kurul'un onayına sunuldu ve finansal tablolar ve okunmuş raporlar katılanların oy birliği ile kabul ve tasdik edildi.

3)Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 numaralı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 37. maddesi uyarınca Genel Kurul'a bilgi verildi.

4)Yönetim Kurulu Üyelerinin 2015 yılı çalışmalarından dolayı ibraları ayrı ayrı oya sunuldu. Yönetim Kurulu Üyeleri, kendileri için yapılan oylamada oy kullanmadı. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyeleri katılanların oy birliği ile ayrı ayrı ibra edildiler.

5)Şirket Yönetim Kurulu'nun kar dağıtılması ve kar dağıtım tarihine ilişkin önerisi müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda Ek/1'de yer alan kar dağıtım tablosunun kabulü ve böylece Türkiye Muhasebe Standartlarına göre 47.069.232 TL, Vergi Usul Kanununa göre 9.031.751,29 TL net dönem karından; 451.587,56 TL'nin genel kanuni yedek akçe ayırılarak, T.M.S.' na göre kalan 46.617.644,44 TL, V.U.K.' na göre kalan 8.580.163,73 TL' nin dağıtılmayarak olağanüstü yedekler olarak ayrılması katılanların oy birliği ile kabul edildi.

6)Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VI, No:11 sayılı Tebliği'nin 18. Maddesi ve Şirket ana sözleşmesinin 14. Maddesine istinaden Hatboyu Sokak, Güleryüz Apt. No:46 Erenköy-Kadıköy-İstanbul adresinde ikamet eden, *********** T.C. Kimlik No'lu Sn. Avni ÇELİK, Hacı Hesna Hatun Mah. İmam Hüsnü Sokak No:51 D:2 Üsküdar-İstanbul adresinde ikamet eden *********** T.C. Kimlik No'lu Sn. Ahmet ÇELİK, Erenköy Mah. Ethem Efendi Cd. Fehmi Ekşioğlu Apt. No:90/20 34378 Kadıköy/İSTANBUL adresinde ikamet eden *********** T.C. Kimlik No'lu Sn. Fatih Kıvanç, Bentek İş Merk. Kat:5 No:507 Mecidyeköy-İstanbul adresinde ikamet eden *********** T.C. Kimlik No'lu Sn. Mehmet Haluk ÖZTÜRK'ün 1 yıl süre ile Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmeleri, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:IV, No:56 sayılı Tebliği'nin 4.3. maddesi çerçevesinde bağımsız üye olarak Çukurambar Mh. 1467 Sk. 7/10 Çankaya-Ankara adresinde ikamet eden *********** T.C. Kimlik No'lu Sn. Akif GÜLLE ve Nişantaşı Ihlamur Yolu İyigün Apt. No:52 D:2 Teşvikiye adresinde ikamet eden *********** T.C. No'lu Sn. Kerem ALKİN'in ise 1 yıl süreliğine Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmeleri katılanların oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca, Yönetim Kurulu Başkanının ücretinin geçen yıl olduğu gibi net 7,000 TL olarak devamı, Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretinin aylık net 3,500 TL olarak devamı katılanların oy birliği ile kabul edildi.

7)2015 yılında yapılan bağış ve yardımlar müzakere edildi. 2016 yılı bağış ve yardımları için üst sınırın, Şirketin 31.12.2015 tarihli konsolide mali tablolarında yer alan aktif toplamının %1'i olarak belirlenmesi katılanların oy birliği ile kabul edildi.

8)Yönetim Kurulu üyelerine şirket konusuna giren işleri bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu tür işleri yapan şirketlerde ortak olabilmeleri ve diğer işlemleri yapabilmeleri hususunda Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddeleri kapsamında izin verilmesine katılanların oy birliği ile karar verildi.

9)Yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî hısımlarının, ortaklık veya bağlı ortaklıkları ile yaptıkları işlemler ve yine ortaklık veya bağlı ortaklıklarının işletme konusuna giren ticari iş türünden kendi veya başkası hesabına yaptıkları işlemlerle ilgili olarak Genel Kurul'a bilgi verildi.

10)Yönetim Kurulu tarafından bir yıl için önerilen "Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş" Genel Kurul'un onayına sunuldu ve yapılan oylama sonucu katılanların oy birliği ile karar verildi. 


Dosya için tıklayın



Geri Dön