25 / 04 / 2024

Servet GYO kiralanabilir ofis alanını 230 bin metrekareye çıkaracak!

Servet GYO kiralanabilir ofis alanını 230 bin metrekareye çıkaracak!

Sinpaş'ın iştiraki Servet GYO, Flatofis'in ikinci halkasını inşa etmeye hazırlanıyor. Kağıthane'de hayata geçirilecek projede kiralama ve işletme yönetimini şirket yapacak.



Sinpaş'ın iştiraki Servet GYO, 2009'da İstanbul Eyüp'te hayata geçirdiği Flatofis projesinin ikinci halkasını inşa etmek için kolları sıvadı. Şirket, İstanbul'un yeni merkezi iş alanı seçilen Kağıthane'de 70 milyon dolarlık yatırım değerine sahip 8 katlı ofis projesinin inşaat çalışmalarına başladı. 18 ay sonra tamamlanması planlanan Flatofis Kağıthane'deki ofislerin kiralanacağını belirten Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, kiralama ve işletme yönetimini de şirketlerinin yapacağını söyledi. İstanbul'da 100 bin metrekare kiralanabilir ofis alanına sahip olduklarını belirten Çelik, "Hedefimiz bu rakamı 8 yıl içinde 230 bin metrekareye çıkarmak" diye konuştu. Yüksek bina yerine yatay ofis yatırımı tercih ettiklerine dikkat çeken Çelik, "50 katlı gökdelenin 30'uncu katında cam açmak imkânsız. Kullanıcılara işletme gideri olarak yansıyan bu durum gökdelen mimarisinin en önemli sıkıntılarından biri. Flatofisler, gökdelen tipi yapılara göre daha verimli. Kayıp alan azalıyor ve çalışan verimliliği artıyor" diye konuştu. Bu konsepti yaymak istediklerini söyleyen Çelik, "İkitelli'de Deposite ve İş Modern projelerimize komşu ofis projesi geliştireceğiz. Aynı zamanda Yenisahra'da kentsel dönüşüm kapsamında ticari alanlarda bu konsepti uygulayacağız" dedi.


HALİÇ'E 13 MİLYON DOLARLIK EK YATIRIM

Flatofis Haliç için 2009'da 110 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Flatofis Genel Müdürü Ersin Çalık, "13 milyon dolarlık ek yatırımla kullanım alanlarını artırdık. Ofislere canlı müzik sunan restoran ekledik. Hız ve eğlence merkezi Speed City ile sosyal alanları artırdık" dedi. Kağıthane'deki ofis bedelleri ile ilgili bilgi veren Çalık, metrekare satış fiyatının 3 bin 500- 4 bin dolar olduğunu, kiralama bedelinin ise metrekare başına 18-22 dolar arasında değiştiğini kaydetti.


Seda Tabak-Sabah


Geri Dön