19 / 03 / 2024

SEV 70 milyon liralık yatırımla Çekmeköy'de Amerikan Koleji'ni hizmete sundu!

SEV 70 milyon liralık yatırımla Çekmeköy'de Amerikan Koleji'ni hizmete sundu!

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın bir buçuk asır sonra hizmete sunduğu ilk Amerikan koleji olan SEV Amerikan Koleji’nin resmi açılışında konuşan SEV Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede, “Bir hayalin gerçekleşmesinin heyecanını yaşıyoruz” dedi.




Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın bir buçuk asır sonra hizmete sunduğu ilk Amerikan koleji olan SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) resmi açılışında konuşan SEV Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede, “Bir hayalin gerçekleşmesinin heyecanını yaşıyoruz” dedi.


Kuruluşları 1800'lü yıllara uzanan Üsküdar,  İzmir  ve Tarsus Amerikan kolejlerinin bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV); bir buçuk asır sonra ilk kez yeni bir Amerikan koleji açtı. Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarını aynı çatı altında buluşturan SEV, İstanbul Çekmeköy'de 70 milyon liralık yatırımla SEV Amerikan Koleji'ni (SAC) hizmete sundu.


Bu yıl hazırlık ve birinci sınıf öğrencileriyle eğitime başlayan SAC'nin resmi açılışına SEV Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Şevket Sabancı, SEV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlter Turan, SEV Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede ile vakıf üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.


200 yıllık bir eğitim geleneğinin yeni ürünü


Açılış töreninde konuşan Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlter Turan; SEV'in kuruluş tarihinin 1968 olmasına rağmen 200 yıllık bir eğitim geleneğini taşıdığını vurguladı. Turan şunları söyledi:


"Biz iki asır öncesinin eğitim geleneğinden gelirken, günümüz koşullarına göre de kendimizi yeniden şekillendirebiliyoruz. Bu becerimizle, bugün artan ve değişen eğitim taleplerini karşılayabilecek yeni okulumuzu kurduk. Sosyal, iyi donanımlı, özgüvenli, sorumlu ve duyarlı dünya bireyleri yetiştirmek istiyoruz. Biz vakıf üyeleri, tamamen gönüllü olarak, kendi vaktimizi ayırarak vakıfta çalışıyoruz. Mutlulukla görüyorum ki 200 yıllık gelenek, gönüllü çalışmalarla bugün bu okulu eğitim hayatımıza kazandırdı."


Bir hayalin gerçek olma heyecanını yaşıyoruz


Sağlık ve Eğitim Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede de SEV camiası olarak büyük bir heyecan ve gurur yaşadıklarını ifade etti. Aynı duyguyu 1997 yılında SEV ilköğretim okullarını açmak için koşuştururken yaşadıklarını belirten Aydede, "Bugün geldiğimiz nokta, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Açtığımız okulların ülkemizin eğitim ihtiyacına ne kadar büyük bir katkı sağladığını görüyoruz. Bugün ise bir hayalin gerçekleşmesinin, 150 yıl sonra ilk kez bir Amerikan koleji açmanın sevincini yaşıyorum. SEV Amerikan Koleji projesinin gerçekleşmesinde emeği herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.


Öğretmenlerin yarısı yabancı uyruklu


Eğitim kadrosu, SEV Amerikan Koleji Kurucu Genel Müdürü Whitman Shepard liderliğindeki ekip tarafından, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırma ve görüşmeler sonucunda kuruldu. İngilizce Bölümü eğitim kadrosunun yüzde 90'ı ana dili İngilizce olan öğretmenlerden, öğretmen kadrosunun yüzde 45'i ise yabancı uyruklu öğretmenlerden oluşuyor.


Öğrenciler, fizik, kimya ve biyoloji derslerinin her biri için ikişer tane olmak üzere, altı modern fen bilimleri laboratuvarından yararlanacak ve dersleri uygulamalı olarak öğrenecekler.


SEV Amerikan Koleji öğrencileri, toplamda 600 kişilik olmak üzere, 24 kişilik dersliklerde öğrenim görecekler. Kampüste dersliklerin dışında; seramik stüdyosu, çok amaçlı derslik, iki büyük müzik sınıfı, iki çalışma odasından oluşan güzel sanatlar merkezi ve iki büyük bilgisayar laboratuvarı öğrencilerin kullanımına sunulacak. Kampüste 590 kişilik bir konferans salonu ve 63 kişilik daha küçük bir tiyatro salonu bulunuyor.


Dünya vatandaşları yetiştirmeyi amaçlıyor


Çekmeköy'de 18 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip SEV Amerikan Koleji'nde öğrencilerin bilimin, teknolojinin hızla geliştiği, toplumsal değişimin sürekli yaşandığı dünyada, birçok alanda donanımlı, kendine güvenen, yaratıcı ve analitik düşünme yeteneğini kazanmış bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor. Öğrenciler, Türkçe ve İngilizce'den oluşan akademik müfredatı izlerken aynı zamanda Türk ve yabancı uyruklu öğretmenlerle çift dil-çift kültür ortamında eğitim görecekler. Bir yılı hazırlık olmak üzere beş yıllık bir lise eğitim ortamı sağlayan SEV Amerikan Koleji'nde hazırlık senesinde yoğun İngilizce dil programı, İngilizce matematik ve İngilizce fen dersleri olacak. İkinci yabancı dil eğitimi; Fransızca, Almanca veya İspanyolca, yine hazırlık sınıfında başlayacak. Ana branşlardaki derslerin yanı sıra öğrenciler, sanattan müziğe, dramadan spora kadar, farklı yelpazedeki seçmeli ders olanakları ile kişisel donanımlarını artırabilecekler.



Dünya 


Geri Dön