25 / 04 / 2024

Sevan Nişanyan, 12 metrelik Hodri Meydan Kulesi yaptırdı!

Sevan Nişanyan, 12 metrelik Hodri Meydan Kulesi yaptırdı!

İzmir"in Selçuk ilçesine bağlı şžirince Köyü'nde restore ettiği binalar hakkında yıkım kararı çıkan Sevan Nişanyan, inadına 12 metrelik Hodri Meydan Kulesi yaptırdı



İzmir"in Selçuk ilçesine bağlı şžirince köyünde, butik otel olarak işlettiği 16 yapı için ˜yıkım kararı" alınan yazar Sevan Nişanyan, köye 12 metre yüksekliğinde taş kule diktirdi. Kulenin adını da ˜Hodri Meydan" koydu. Nişanyan, œAdamlar diyor ki mimari yenilenme alanında düzgün işlerden biri de olsa bu evleri yıkacağız. Neden yıkacağız çünkü bürokratik oligarşiye biat etmiyor dedi.
Nişanyan"ın şžirince serüveni 1995"te başladı. Eski köy evlerini restore ederek pansiyon kuran Nişanyan ˜izinsiz restorasyon" yaptığı için 10 ay cezaevinde kaldı, binlerce lira para cezasına çarptırıldı ardından 16 yapı için yıkım kararı çıktı. Nişanyan bunun üzerine köye 12 metre yüksekliğinde ˜Hodri Meydan" adını verdiği taş kule yaptırdı.

Köylü 27 yıldır mağdur
Geçen cuma kulenin açılışını yapan Nişanyan kararlı: œİzin almayı düşünmüyo ­rum. 27 yılda bir köyün imar planını yapmayı beceremeyen, yaptığını da yüzüne gözüne bulaştıran adamlarla muhatap olmak abestir. şžirince köylüsü 27 yıldan beri imar terörü mağdurudur. Adamlar diyor ki mimari yenilenme alanında, turizm alanında Türkiye"de yapılmış en düzgün işlerden biri de olsa bu evleri yıkacağız. Neden yıkacağız çünkü bürokratik oligarşiye biat etmiyor, o yüzden yıkacağız. Bürokratik oligarşi çürümüştür. Mücadele her alanda verilmelidir. Yalnız Genelkurmay"da, Ergenekon"da, HSYK"da değil. İmar terörü de aynı zorba zihniyetin eseridir. 2 Eylül"de temeli kazılıp, 5 Kasım"da bitirilen kule Nişanyan Evleri arazisi içinde bulunuyor. Üzerinde bir de manzara terası olan kule herkesin ziyaretine açık ve ücretsiz.
Radikal


Geri Dön