29 / 03 / 2024

Sevgi Evleri'nin inşaatı 2 ay sonra tamamlanacak

Sevgi Evleri'nin inşaatı 2 ay sonra tamamlanacak

Sokak çocuklarının ve madde bağımlısı  çocukların topluma kazandırılması amacıyla 2003 yılında büyük umutlarla açılan  Aksu Sevgi Köyü adeta 'sevgiye muhtaç' hale geldi



Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Aksu Sevgi Köyü 80. Yıl Koruma, Bakım ve  Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. 12 çocuğun barındığı Sevgi  Köyünde çocuklarla sohbet eden Vali Altıparmak, onlara futbol topu armağan  etti. çocukların odalarını, yemek yediği salonu, spor salonunu, kütüphane ve  banyoları gezen Altıparmak, spor salonundaki aletlerin kullanılamaz halde  olduğunu görünce şaşırdı. Altıparmak, merkezin atıl durumda bulunan birimlerini,  donanımsız ve bakımsız spor salonunu ve diğer birimleri gezerken üzüntüsünü ifade  etti.

Merkezin çatlamış duvarlarına da üzüldüğünü belirten Altıparmak,  'Mühendisler binayı incelesin, bu şekilde devam edecekse çocuklar burada  durmasın' dedi. Bunun üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, yeni bir merkez  yapımı için hazırladıkları projenin çizimini Vali Altıparmak"a göstererek, 'Yeni  merkezle ilgili projemiz hazır, genel müdürlük onaylarsa para sıkıntısı  kalmayacak. Yeni merkezin yapımı için harekete geçeceğiz' dedi.  Özen, 27 kişi kapasiteli merkezin yeni projeyle kapasitesini 30 kişiye  çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Merkezde kalan çocuklar, fiziki durumla ilgili şikayetlerini dile  getirdiler ve Vali Altıparmak"tan yeni merkez yapımı için destek istediler.

GENEL MÜDÜRDEN SÖZ ALDI

İnceleme sürerken Sosyal Hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü ile  telefonla irtibat kuran Vali Altıparmak, görüşmenin ardından AA muhabirine  yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'Sevgi Köyünü tahliye ediyoruz. çocukların burada bu şekilde kalması  sağlıklı değil. çocukları şimdilik başka bir yere alacağız. Sevgi Köyünü böyle  görünce hakikaten üzüldüm. Bana Sevgi Köyü diye anlatıldı. Proje güzel, ama  ortada sağlıklı bir binanın, sağlıklı bir çalışma ortamının olması gerekirken  çocukların orada sağlıklı şekilde kalması, personelin de belirli bir motivasyonla  hizmet vermesi lazım. Onun için fiziki şartlarını mutlaka düzelmesi lazım. Proje  yapılmış, arkadaşlarımız o gayreti göstermişler, ama ne zaman ne yapılacağı belli  değil. Bu gidişimizle onu hızlandırmış olduk. Genel Müdür ile telefonla görüştüm  ve mutabakat sağladık. Proje maliyetinin birazını Özel İdare, birazını Genel  Müdürlük karşılayacak.'

VİLLALAR 2 AY SONRA HİZMETTE-
Vali Altıparmak, daha sonra 42 erkek çocuğun barındığı Zeytinköy çocuk  Yetiştirme Yurdunu ziyaret etti. Burada yapımı müteahhidin ekonomik sıkıntıları  nedeniyle yıllardır tamamlanamayan 'sevgi evleri' diye adlandırılan villaları  inceleyen Altıparmak, her villada 10 çocuğun barınacağı, 8 villanın 2 ay sonra  biteceği bilgisini aldı. Altıparmak, Sevgi Evlerinin inşaatının bir an önce  bitirilmesi talimatını verdi.   Kütüphanede ders çalışan çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Altıparmak,  çocuklara Ömer Seyfettin"in seçme hikayelerinin yer aldığı kitaptan oluşan seti  armağan etti. Altıparmak, çocuk, Gençlik Merkezi ve İl Emniyet Müdürlüğü çocuk  şžubesinin de yer aldığı Aile Danışma ve Toplum Merkezi inşaatında da  incelemelerde bulundu.
AA


Geri Dön