25 / 04 / 2024

Sevgi Köse, Los Angeles'ta müteahhit oldu

Sevgi Köse, Los Angeles'ta müteahhit oldu

Home Technique Corp'un sahibi Sevgi Köse, Los Angeles'ta müteahhitlik yapıyor



En son 2.7 milyon dolarlık bir ev inşa eden Köse'nin dekorasyon eşyası satmak için gittiği ABD hikâyesi 2000'de başlıyor.

Sevgi Köse, Türkiye'de iş yaptığı inşaat sektörünün 2000'lerdeki kriz nedeniyle durmasıyla şansını ABD'de denemeye karar verince ev dekorasyonu malları satan bir firmada satış müdürü olarak işe başlıyor.

4 yıl bu işte çalıştıktan sonra 2005'te Los Angeles'ta ABD'li bir emlak yatırımcısı ile ortaklaşa ev alıp satmak üzere hizmet veren Home Technique Corp şirketini kuruyor, ilk siparişleri yaklaşık 1 milyon dolarlık bir ev oluyor. Ekonomik kriz piyasayı etkilemeye başlayınca ortağı emekliğe ayrılıp işi bırakmaya karar veriyor. Sevgi hanım da müteahhitlik işine tek başına devam ediyor.

Köse "Kriz nedeniyle, sıfırdan ev yapmak yerine yenilemelere ağırlık verdim. Büyük firmaların belediyelerle olan anlaşmaları ve hükümet projeleri dışında inşaat ve emlak sektöründe büyük düşüş yaşandı. Birçok firma çok etkilendi" diyor.
Yeni inşaatların olmaması nedeniyle yılda ortalama 15-20 yenileme işi yaptığını belirten Köse, şu aralar Türkiye'deki yatırımcılar için ABD'de emlak alım satımına yoğunlaştığına işaret ediyor. Köse, ev yenileme işinde iş alma açısından kadın olmanın kendisine büyük avantaj sağladığını söylüyor. "Evlerdeki tadilatlarda müşterilerin yüzde 99'u kadındır. Kadınların nelere dikkat ettiğini bildiğim için problemle karşılaşmıyoruz" diyor, inşaat isçilerinin ise kadın patronla çalışmaya alışık olmadıklarını söyleyen Köse, ispanyolca konuşan isçilerle anlaşabilmek için ispanyolca dersleri almaya başlamış.

VATANDAŞ OLUNCA CELİNE İSMİNİ ALDI
2008'de ABD vatandaşlığına geçen Köse, isminin önüne Celine ismini koyuyor. Bu değişikliğin nedenini şöyle açıklıyor. "Sevgi, Türk ismi olduğu için, insanlar erkek veya kadın olduğumu anlayamıyor. Ayrıca Sevgi ismini söylediğimde iş yapmaya gittiğim yerde konu tamamen ismim üzerine yoğunlaşıyor, iş konusu ikinci plana kayıyor."
Mustafa Salih/Gazete Habertürk


Geri Dön