28 / 03 / 2024

Sevil Sabancı, SS ile otelciliğe adım attı!

Sevil Sabancı, SS ile otelciliğe adım attı!

Dilek ve Demet Sabancı'nın ardından Sevil Sabancı da kurduğu SS Otelcilik şirketiyle turizm sektörüne girdi. Sevil Sabancı'nın İstanbul'da 34 milyon liralık bir otel hayata geçirmesi bekleniyor.




SABANCI'NIN 4 OTELİNİ HİLTON İŞLETİYOR 

Sabancı Grubu, turizm sektörüne 1960'lı yıllarda  Adana  Erciyes Oteli ile adım attı. 1988'de  Ankara  Hiltonsa Oteli'nin açılışıyla kurucu ortaklık şeklinde hızlanan turizm faaliyetleri, 1990'da Hilton Parksa ve Mersin Hiltonsa otelleriyle daha da gelişti ve 2001 başında açılışı yapılan Adana Hiltonsa ile bugünkü düzeyine ulaştı. 2012 sonu itibarıyla Hiltonsa oteller zincirinin yatak kapasitesi, 630'u Ankara Hiltonsa, 616'sı Adana Hiltonsa, 372'si Mersin Hiltonsa ve 213'ü Hilton Parksa'ya ait olmak üzere 1831 'e ulaştı. Topluluğun sahip olduğu oteller Hilton Grubu tarafından işletiliyor. 

Sabancı Grubu'nda aile mensubu yeni jenerasyon otelciliği çok sevdi. Grup bünyesinde Hilton tarafından işletilen 1831 yataklık portföyün yanında son yıllarda otel satıp alıp yapımına başlayan Dilek Sabancı ile Demet Sabancı'ya bir yeni isim daha ekleniyor. Salkıp Sabancı'nın üçüncü ve en küçük çocuğu Sevil Sabancı, 34 milyon liralık sermaye ile adının baş harflerini taşıyan SS Otelcilik şirketini kurdu. Sabancı'ya Brisa ve Kordsa'da daha önce genel müdür olan Bülent Savaş ile Holding'de yer alan İsmail Aydın Günter eşlik edecek. Sabancı Ailesi'nde bireysel otel yatırımları da dikkat çekiyor. Vista Turizm'in başında bulunan Dilek Sabancı, Çeşme'de 250 milyon liralık Four Seasons otelinin temelini atmıştı. Ailede öne çıkan en önemli otel yatırımcısı ise Demet Sabancı-Cengiz Çetindoğan çifti. 


ST.REGİS MARKASINI İSTANBUL'A GETİRİYOR


 2010 yılında İhsan Kalkavan'dan Beyoğlu'ndaki tarihi Pera Palas otelini satın alıp işletmesi için Dubai merkezli otel zinciri Jumeirah ile anlaşan çift Maçka Oteli'ni de aleyle aldı. Birkaç yıldır yenileme işleri devam eden Nişantaşı'ndaki otel, gelecek dönemde kapılarını dünya jet setinin sıkça tercih ettiği ve turizm zincir devi Starwood'm en lüks markası St. Regis olarak kapılarını açacak. 


Habertürk


Geri Dön