19 / 03 / 2024

Şevket Aşçı Turizm Fakültesi açıldı!

Şevket Aşçı Turizm Fakültesi açıldı!

Aşçı ailesi Samsun'un Bafra İlçesi'nde Şevket Aşçı Turizm Fakültesi açıldı. Aşçı ailesinin merhum babaları için yaptırdığı ve kentin ilk turizm fakültesi olan binanın açılışı dün yapıldı.




Turizmde istihdam yatırımı için memleketi Samsun'u seçen Astaş, Bafra'ya fakülte kurdu. Şevket Aşcı Turizm Fakültesi mezunları ünlü Mandarin Hotel'de çalışma fırsatı yakalayacak


Tekstil, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Astaş Holding, memleketi Samsun'un Bafra ilçesine 10 milyon TL'lik yatırımla turizm otelcilik fakültesi açtı. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, "Turizmde kalifiye eleman ve yönetici açığını kapatmak için turizm fakültelerinin sayısının artması gerektiğine inanıyoruz. Hem babamızın vasiyeti hem memleketimize destek olmak hem de bu ihtiyacın giderilmesi için eğitim yatırımı yaptık" dedi. Yeni okul yatırımıyla sadece Samsun değil, bölge turizmine de katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Aşcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Rahmetli babamız Şevket Aşcı anısına Samsun Bafra'yı tercih ettik. Aynı zamanda Karadeniz Bölgesi'nin turizm alanında kalkınmasına da katkıda bulunmak istedik." 


MAN DARİN'DE İŞ HAZIR 

Ünlü lüks otel zinciri Mandarin'i Türkiye'ye getiren Astaş Holding'in turizm fakültesinde başarılı olanlara iş garantisi de sunuluyor. Öğrencilere Mandarin Oriental Hotel'de staj imkânı sunulduğunu anlatan Aşcı, "Türkiye'de kendini kanıtlayanlar yurtdışındaki otellere de gidecek" diye konuştu. 


KAMPUSTA ENDÜSTRİYEL MUTFAK VAR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra yerleşkesinde yer alan Şevket Aşcı Turizm Fakültesi, 10 bin metrekarelik kapalı alanı ve 5 bin öğrenciye kadar eğitim verebilecek altyapısıyla Samsun'da bir ilk. Binada her biri 120 öğrenci kapasiteli 4 amfi, toplam 500 metrekarelik 3 endüstriyel mutfak yer alıyor. 


DOĞUŞ'LA BİR MİLYAR $'LIK ANLAŞMA

İstanbul Kuruçeşme'de yapımı süren 550 milyon dolarlık Mandarin Oriental Hotel 2016'da açılacak. Hedef 2023'e kadar sayıyı 3'e çıkarmak. Vedat Aşcı, Doğuş Holding'le de 1 milyar dolarlık otel ve golf yatırımı için anlaştıklarını belirterek, "3 yıl içinde tamamlanacağını düşünüyorum" dedi. 



Sabah


Geri Dön