26 / 04 / 2024

Şevket Aşçı Turizm Fakültesi eylül ayında açılacak!

Şevket Aşçı Turizm Fakültesi eylül ayında açılacak!

"Şevket Aşçı Turizm Fakültesi bizim için son derece değerli bir bağıştır" diyen Hasan Kaya Aşçı, fakültenin önce vatana ve millete, sonrasında da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiklerini söyledi.




ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kaya Aşçı, ASTAŞ Holding Proje Sorumlusu Mimar Numan Kaya ile birlikte Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etti. 


Aşçı ailesi tarafından yaptırılan turizm faktültesiyle ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan ikili, fakülte binasının açılış tarihini kararlaştırdı. "Şevket Aşçı Turizm Fakültesi bizim için son derece değerli bir bağıştır" diyen Hasan Kaya Aşçı, fakültenin önce vatana ve millete, sonrasında da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiklerini söyledi. 


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, turizm sektörünün Türkiye'nin önemli sektörlerinden biri olduğunu belirterek, OMÜ Turizm Fakültesinin Karadeniz Bölgesinde önemli bir açığı kapatacağına dikkat çekti. Rektör Akan, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi çok büyük bir eğitim yatırımıdır, hayırsever Aşçı ailesine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 

Görüşmede, Bafra ilçesinde yapımı gerçekleşen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şevket Aşçı Turizm Fakültesinin eylül ayında açılması kararlaştırıldı.


Gazete Arena


Geri Dön