29 / 03 / 2024

Seydihan Küçükdağlı: Kahramanmaraş turizm şehri olacak!

Seydihan Küçükdağlı: Kahramanmaraş turizm şehri olacak!

2015 yılı turizm haftası münasebetiyle, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.



2015 yılı turizm haftası münasebetiyle, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş turizmini anlattı.


KÜÇÜKDAĞLI öncelikle turizmin amaçlarına değindi. "Ulusal ve uluslararası diyaloglarla yerel ve milli ekonomiyi kalkındırmanın yanında; kültür, sanat, turizm ve tanıtım boyutuyla da dünyada sevgi ve barışın istikrarına katkı sağlamaktır. Ülke kalkınmasının vazgeçilmez sektörlerinden biri olan turizmdeki gelişmenin boyutları ve dünya çapındaki mevcut yararları, konunun rastgele gelişmeye bırakılmaksızın herkesin istifadesine uygun hale dönüştürülmesini gerektirmektedir.Bu sebeple Turizmi öncelikli sektörlerden biri olarak kabul edip, yatırım, istihdam, ekonomik kalkınma, kültürel ve çevresel değerlerin korunması gibi olgulardan yararlanmalıyız. Turizm için bireysel ve toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde, kamu, özel sektör ve sivil toplum, hep birlikte, uzun vadeli ve temel projelerle, toplumsal refahı yükseltmek, ortak amaç olarak algılanmalıdır." 


MARAŞ TÜRKİYE'NİN KALEM KAŞIDIR 


Küçükdağlı Kahramanmaraş'ın turizm potansiyelinden uzun uzun bahsetti. Küçükdağlı; "Akdeniz Bölgesinin doğusunda yer alan medeniyetler kenti Kahramanmaraş; tarihi dokusu, zengin kültür mirası, eşsiz tabiat varlıkları, muhteşem doğal güzellikleri, serin yaylaları, tabii termalleri, uçsuz bucaksız barajları, gelişen modern sanayi, nadide el sanatları ve yöresel damak tatları ile alternatif turizmde önemli bir potansiyele sahiptir.Kahramanmaraş, Germanicia Antik Kenti Taban Mozaikleri başta olmak üzere birçok tarihi ören yerinin bulunması ile de arkeolojik bir kent konumundadır. Kahramanmaraş ilinin tarihi dokusunun ve kültür mirasının korunması, doğal güzellikleri ile alternatif turizm değerlerinin tanıtılması ve hak ettiği noktaya getirilmesi amacıyla pek çok çalışma gerçekleştirilmektedir" dedi. 


TURİZME KAZANDIRILAN VE KAZANDIRILACAK OLAN YERLER 


Küçükdağlı "İl Turizm Eylem Planı ve Alternatif Turizm Raporu doğrultusunda, Germanicia mozaiklerinin keşfedilerek insanlığın ortak kültürel mirası olarak turizme kazandırılması, kültür ve inanç turizmi çerçevesinde tarihi eserlerin restore edilerek turizme kazandırılması ve geleceğe taşınması, farklı konseptlerde projelendirilen müzelerin hizmete sunulması, arkeolojik kazılar yapılması, sağlık ve termal turizminin geliştirilmesi amacıyla kaplıcaların turizm merkezi ilan edilmesi, eko turizm değerlerinden ilimiz mağaralarının tetkiki, kaleler ve güzergâhının tespiti, endemik özellikli yaylaların tabiat pakı ilan edilmesi, geleneksel el sanatları üzerine kurslar açılması, yöresel mutfak kültürünün yaygınlaştırılması, konaklama alt yapısının kalitesinin yükseltilmesine ve artırılmasına dair çalışmalar yapılması, turizm sektörü için eğitim programları düzenlenmesi, açılan birimler ve gerçekleştirilen etkinliklerle akademik destekler sağlanması, ilimizin kültürel değerlerinin kayıt altına alınması, akademik ve ansiklopedik kaynaklar oluşturulması ve tanıtımına yönelik görsel ve basılı materyaller bastırılması, belgeseller hazırlanması, ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlanması, tanıtım günleri gerçekleştirilmesi ve sergiler açılması gibi ilimizin kültür, sanat, turizm ve tanıtım potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen pek çok çalışmayla Kahramanmaraş her geçen gün kültür ve turizm alanında daha etkin bir konuma gelmektedir" ifadelerinde bulundu.Kahramanmaraş'ın doğal ve tarihi turistik yerlerinin fotoğraflarla izleyicilere sunulduğu programda, Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin Bando Ekibi güzel bir müzik dinletisi yaptı. 


Akdeniz


Geri Dön