20 / 04 / 2024

Seyfettin Yılmaz: 2B Yasası'ndan orman köylülerine kaynak aktarılsın!

Seyfettin Yılmaz: 2B Yasası'ndan orman köylülerine kaynak aktarılsın!

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışından elde edilecek gelirden orman köylüsüne kaynak ayrılmadığını öne sürdü



     TBMM Genel Kurulu'nda, ''Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazine'ye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı''nın tümü üzerinde MHP Grubu adına söz alan  Adana  Milletvekili Seyfettin Yılmaz, kamuoyunda, ''2/B tasarısı ile ormanların peşkeş çekildiği yönünde kaygı olduğunu'' ifade etti.

     Tasarının, ''bir barış ve tasfiye kanunu'' olduğunu belirten Yılmaz, ''Hep beraber bunu çözmeye çalışıyoruz. Biraz daha anlayış ve uyum içinde çalışsaydık vatandaşların beklentisi noktasında bir adım daha atmış olurduk'' dedi.

     Elde edilecek gelirden orman köylüsüne kaynak ayrılmadığını savunan Yılmaz, ''Buradan gelecek kaynaklar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bütçesine aktarılıyor. Buradan elde edilecek kaynakla tasarının ruhuna uygun olarak orman köylüsüne destek sağlamamız gerekiyor. Ormanların bakımlarına da pay ayrılmalı. Gelin gelirlerin yüzde ellisini orman varlığının artırılması, ihyası ve orman köylülerinin kalkınmasına ayıralım'' diye konuştu. Yılmaz, rayiç bedel düzenlemesinin gözden geçirilmesini istedi.

     BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise tasarının, Meclis'e getirilmeden önce meslek kuruluşları, ilgili odalarının, tasarıdan etkilenen toplum dinamiklerinin sürece katılmadığını öne sürdü.

     TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, verilen aranın ardından, komisyon ve hükümet üyelerinin yerlerini almaması üzerine yarın saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.
AA


Geri Dön