28 / 03 / 2024

Seyfettin Yılmaz: Dönüşüme değil yenilenmeye ihtiyaç var!

Seyfettin Yılmaz: Dönüşüme değil yenilenmeye ihtiyaç var!

Seyfettin Yılmaz, "Bu mahalleyi kentsel dönüşüm adı altında birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Buradaki gariban insanların sırtından trilyonlar götürmeyi planlıyorlar. Götüremeyeceksiniz, buna tabii izin vermeyeceğiz dedi.



Adana'nın merkez Çukurova İlçesi "ndeki Belediye Evleri Mahallesi'nde binlerce vatandaşın katılımıyla seçim bürosu açan MHP  Adana  Milletvekili ve 3'üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, "Bu mahalleyi kentsel dönüşüm adı altında birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Buradaki gariban insanların sırtından trilyonlar götürmeyi planlıyorlar. Götüremeyeceksiniz. buna izin vermeyeceğiz. Burada imar rantı varsa, yıllardır bu mahallede yaşayan hemşehrilerimiz yararlanacak" dedi. Seyfettin Yılmaz. MHP Çukurova İlçe Başkanı Serlan Duran. Milletvekili Adayı Adem Giindoğan. İl Kadın Kolları Başkanı Yaşar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime Direk ve parti teşkilat yöneticileriyle birlikte. Belediye Evleri Mahallesi'nde 14'üncü seçim bürosunu açtı. Binlerce Belediye Evleri sakininin bir araya geldiği açılış miting havasında gerçekleşti. 

Coşkulu kalabalığa seslenen Seyfettin Yılmaz, Belediye Evleri Mahallesi'nde uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projesini ele aldı. Yılmaz, kentsel dönüşüm adı altında 29 yıldır bu mahallede yaşayan insanların hakkını birilerinin yemeye çalıştığını, buna kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. 


'YAPTIKLARI ŞEY RANTSAL DÖNÜŞÜM'

 Belediye Evleri Mahallesi'nin MHP'niN kalesi olduğunu vurgulayıp, her seçimde burada yaşayan hemşehrilerinin verdiği desteğe teşekkür eden Seyfettin Yılmaz. "Birileri, yerli işbirlikçileriyle birlikte hesap yapmış, burayı kentsel dönüşüme almış. Yaptıkları şey, kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşümdür. Bu mahallede yıllardır 60 metrekare evlerde sıkıntılar içinde yaşayan insanlara aynı büyüklükte ev verip, kandırmak istiyorlar. Peki aradaki trilyonluk rantı kim yiyecek? Para babaları yiyecek. Haramzadeler yiyecek. 'Bu insanlar garibandır. bunları kandıralım, 60-70 metrekare evleri veririz. Biz de yüzlerce trilyon parayı götürürüz' diyorlar. Götüremeyeceksiniz! Çünkü. biz buradayız" dedi. 


'KENTSEL YENİLEMEYE İHTİYAÇ VAR' 

Kentsel dönüşüm uygulamalarının belli riskler taşıyan bölgelerde yapıldığını, oysa Belediye Evleri Mahallesi'nde bu risklerin bulunmadığını. altyapısı olan ve sosyal donatıları bulunan bir yerleşim olduğunu kaydeden Seyfettin Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu mahalleyi niye kentsel dönüşüme sokuyorsunuz? Zaten burası bir plan çerçevesinde günün şartlarına göre devlet ve belediye imkanlarıyla yapılmış. Şimdi buranın imarını arttırıp, çok katlı binaları dikecekler, bizim gariban insanlarımıza da "Bu da sizin 50-100 bin liranız' deyip, kendileri trilyonları götürecekler. Hayır efendim, götüremeyeceksiniz. Size namus ve şeref sözü veriyorum; Belediye Evleri sakinlerinin hakkını hiç kimse yiyemeyecek. Burada bir kentsel dönüşüme ihtiyaç yok. 

Bir kentsel yenilemeye ihtiyaç var. Burayı adalara ayırırsınız, planlarsınız, buranın çilesini çeken vatandaşlarımız da, eğer bir değer kazanma varsa yararlanır. Biri burada bina yapmak istiyorsa, ada çerçevesi içerisinde buradaki vatandaşlarımızla pazarlığını yapar. Adana'nın her yerinde olduğu gibi. iki daire, üç daire alır, o anlaşma sonucunda neticeye varır. 

Bunun dışındaki bir uygulamayı burada kimsenin yapmasına izin vermeyeceğiz. Allah'ın izniyle iran'da MHP iktidar olacak ve o andan itibaren bu uygulamayı ortadan kaldıracağız. Bu mahalleyi haramzadelere peşkeş çektirmeyeceğiz. Yılmaz, konuşmasında MHP'nin seçim beyannamesinde Türk Milleti "ne verdiği taahhütleri de anlattı. "Seçim beyannamemizdeki vaatler ne Adana mavrası ne AKP palavrasıdır" diyen Yılmaz. MHP iktidarında asgari ücretin 1400 lira olacağını, büyükşehirlerde 100 lira ulaşım ve 250 lira kira yardımıyla bu rakamın 1750 liraya çıkacağını belirtti. Yılmaz, emeklilere de mart ve eylül aylarında 1400'er lira olmak üzere olmak üzere iki asgari ücret tutarında destek vereceklerini, taşeron işçileri kadroya alıp. köleliği ardından bu düzene son vereceklerini duyurdu. Yılmaz, her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu vereceklerini. bu parayı da işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edeceklerini, evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere de kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkanı getireceklerini müjdeledi. Yılmaz'ın konuşmasının ardından törene katılan MHP yöneticileri, okunan duanın ardından hep birlikte kurdele kesip, seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz ve beraberindekiler, vatandaşlara çiçekler atarak, teşekkür etti.


Adana Beş Ocak


Geri Dön