29 / 03 / 2024

Seyhan Belediye Başkanı'ndan müteahhitlere uyarı!

Seyhan Belediye Başkanı'ndan müteahhitlere uyarı!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, müteahhitler ile biraraya geldiği toplantıda, çalışma arkadaşlarına yasal olmayan işler için yıkılması talimatını verdiğini vurguladı. İşte Başkan Karalar'ın yaptığı uyarılar...



Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, müteahhitler ile biraraya geldiği toplantıda, çalışma arkadaşlarına yasal olmayan işler için yıkılması talimatını verdiğini belirterek, "Bir santimde olsa izin vermem. Arkadaşımda olsa affetmem yıkarım. Sizlerde işlerinizi projesine uygun yapın yoksa sonucuna katlanırsınız” dedi.


Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) bu hafta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı konuk etti. Sheraton  Adana  Hotel’de düzenlenen kahvaltılı toplantının ev sahipliğini AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş yaptı. Vursavuş, AYAMDER ailesinin belediye başkanlarıyla arasının çok iyi olduğunu söyledi. Kendilerini kırmayarak her fırsatta sorunlarına ortak olan belediye başkanlarına teşekkür eden Vursavuş, “Hiç yaşamadığımız kadar diyaloglarımızın ucu açık bir dönem yaşıyoruz. Başkanlarımızla çözüm metodunu bulmada hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.


“ARSA OLMAYINCA MALİYET DE ARTIYOR”


En önemli sıkıntılarının arsa olduğunu ifade eden Vursavuş, “Bu önemli sıkıntılarımızı gidermek ve sektörün önünün açılması için sürekli bunu başkanlarımıza dile getiriyor paylaşıyoruz. Şehir merkezinde parsel bazında yapmaya çalıştığımız kentsel dönüşüm ve afet riski bu arsaları yenilemenin bir matematiksel bir yönü yok. Bir çoğumuz arsa bulamıyorum. Bulan arkadaşların çok büyük özverilerle bulup anlaştığını biliyoruz. Şimdi arkadaşlarımız arsa sahipleri ile yüzde 60’dan fazla oranlarla anlaşıyor. Yüzdeler artınca maliyetlerimiz de artıyor ve konut fiyatları da yükseliyor.


2 artı 1’e istediğimiz fiyatlar başta beni çok rahatsız ediyor. İnsanlarımızın yaşam haklarını yüksek miktarlarla almayalım. Layıkıyla 2 artı 1 daireler çizelim ve uygulamasını da projesindeki gibi yapalım” diye uyarıda bulundu.


Belediyelerin önlerine gelen projeleri daha sıkı en az iki kez kontrol etmesi gerektiğini hatırlatan Vursavuş, “Özellikle şehir merkezinde MİA olarak adlandırılan bölgedeki projelerin takibini çok sıkı yapmalı ve haksız rekabeti önlemelidir” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü.


“ESKİDEN BEDELLE RUHSAT ALINIYORDU”


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise kendisinden önceki dönemde bazı müteahhitlerin bir bedel karşılığı ruhsat aldıklarını söyledi. Karalar, “Azim Öztürk döneminde yanlış işler yapılıyordu. Bunlar doğru işler değildi. Şimdi, bunun bedelini ödüyorlar. Bizler bunu geldikten sonra bitirdik. Bilindiği gibi 4 günde 11 adet ruhsat veriliyordu. Bunların dört tanesi sahte evrakla idi. Bunları hepsini yargıya teslim ettik” diye konuştu.


Göreve geldikten sonra 1 santim dahi olsa müsaade etmediklerini ifade eden Zeydan Karalar, konuşmasını şöyle devam etti:


“Haksız kazancı bizim birlikte engellememiz lazım. Seyhan Belediyesi eskiye oranla 2-3 kat iş ve hizmet yapıyoruz. Şimdi daha çok sosyal yardım yapıyoruz. İşçi alıyoruz. Buna rağmen 80 milyon daha az para harcadık. Niyetiniz doğru iş yapmaksa bunlar olabiliyor. Hep birlikte doğru iş yapmalıyız. Birbirimizin yanlışları uyararak düzeltmeliyiz. Şimdi daha çok kontrol yapıyoruz. Arkadaşlarıma ‘Yasal değilse kırılacak yıkılacak’ diye talimat verdim. Net 1 cm bile olsa oynatmam yıkarım. Bunun böyle doğru ve hakkaniyetli olduğunu düşünüyorum. Eksiğimiz ve yanlışımız varsa birlikte düzeltmeliyiz. Yeni yapılan emniyet binası için gerekli nihai kararı da Çevre Şehircilik Müdürlüğü verecek. Yıkılacaksa da bu kararı biz veremeyiz. Yıkılmaması için göreve geldiğimiz günden beri çok uğraştık ama ne yazık ki olmadı. Sonucunu hep birlikte bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.


Karalar, konuşmasının sonunda, “Buradan tüm müteahhitlere sesleniyorum işlerinizi projesine uygun yapın yoksa sonucuna katlanırsınız” diyerek uyarıda bulundu.



Hürriyet Yerel




Geri Dön