23 / 04 / 2024

Seyhan Belediyesi'nde ruhsat skandalı!

Seyhan Belediyesi'nde ruhsat skandalı!

Seyhan Belediyesi, Saray Bar'a 2014'te verdiği işyeri açma ruhsatını, '50 metre mesafede eğitim kurumu var' diyerek iptal etti. Seyhan, ruhsatı verirken mesafeyi 100 metre olarak ölçmüştü.



Seyhan Belediyesi'nin ilginç uygulamalarının ardı arkası kesilmiyor. Ziyapaşa Mahallesi'ndeki Yükseliş Koleji'nin kamuya ait yolu gasp etmesine ses çıkarmayan, aynı okulun yaptığı tadilatlara da göz yuman Seyhan Belediyesi şimdi de ruhsat skandalına imza attı. Yükseliş Koleji'nin başvurusuyla Baraj Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Saray Bar'ın ruhsatını iptal ederek kapısına mühür vuran Seyhan Belediyesi, buna gerekçe olarak eğitim kurumu ile işyeri arasındaki mesafenin 50 metre olmasını gösterdi. Oysa 23 Mayıs 2014'te verilen ruhsatta bu mesafe 100 metreden fazla olarak ölçüldü. 


OKUL İNCELEME İSTEDİ 

Sınav Dergisi Dershaneleri yöneticileri, 17 Haziran 2015'te Seyhan Belediyesi'ne başvurarak Baraj Caddesi'nde faaliyet gösteren Saray Bar'ın eğitim kurumuna yasal sınırlardan daha yakın olduğunu belirtti ve 4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu'na göre işlem yapılmasını istedi. Bu başvuru üzerine Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Yıldırım hızıyla başlatılan incelemede, Saray Bar ile Yükseliş Koleji'nin arasındaki mesafenin 50 metre olduğu belirlenerek tutanak tutuldu. 


KENDİSİ VERMİŞTİ 

İncelemenin ışığında Saray Bar'ın ruhsatı 8 Temmuz 2015'te iptal edildi. Oysa kapısına mühür vurduğu bara, işyeri açma ruhsatını Zeydan Karalar'ın başkanı olduğu aynı Seyhan Belediyesi vermişti. Ruhsatı 50 metrelik mesafeden dolayı iptal eden Seyhan Belediyesi, 13 Mayıs 2014'te ruhsat verirken ise bu mesafenin 100 metreden fazla olduğunu söylemişti. Şimdi Başkan Karalar'a soruyoruz. Ruhsatı verirken yapılan ölçüm mü doğru yoksa ruhsatın iptal edilmesine neden olan ölçüm mü? Yanlış ölçüm yapanlar hakkında bir işlem yaptınız mı? 


100 BİN LİRALIK ZARAR

Ruhsat iptalinden kısa bir süre önce Saray Bar'ı mesul müdür olarak çalıştırmaya başlayan ve ruhsat iptaliyle karşılaşan Zafer İmren, "İşletmenin devri, dekorasyon çalışmaları için yaklaşık 100 bin lira harcadım. İşleri rayına koymaya başlamadan kapımıza mühür vuruldu. İşyeri açma ruhsatını veren, mesafeyi ölçen kendileri. Bir yılda ne değişti de mesafe farklı çıkıyor. İşyeri açma ruhsatı olmasaydı bu işe girmezdim. Ruhsatı gördüm ve gönül rahatlığıyla bu kadar masrafa girdim. Benim zararımı kim karşılayacak?" dedi. 


Sabah Güney




Geri Dön