29 / 03 / 2024

Seyhan Belediyesi'ne kentsel dönüşümde tam yetki verildi!

Seyhan Belediyesi'ne kentsel dönüşümde tam yetki verildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Kentsel dönüşüm konusunda Seyhan Belediyesine tam yetki verdi. Seyhan Belediyesi projeye başlamak için gün sayıyor.



Seyhan İlçe Belediye Zeydan Karalar,  göreve geldiği günden bu yana en önem verdiği projelerin başında hiç şüphesiz kentsel dönüm ve kent meydanı geliyor. Kentsel Dönüşüm ile ilgili çalışmalarını ve projelerini tamamlayan Seyhan Belediyesi projeye başlamak için gün sayıyor.


 İMAR KOMİSYONU TAM YETKİ VERDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu yaptığı son toplantıda Mestanzade, Şehitduran, Döşeme, Barbaros ve Yeni Bey mahallesindeki risk altında olan binalar için kanunun 73'ncü maddesi gereği Seyhan Belediyesi'ne tam yetki verdi. Rakamsal olarak baktığımızda  Barbaros ve Bey Mahallesi'nde Proje alanı 444.071 metrekare, hak sahibi bin 760 kişi, bağımsız bölüm sayısı 3 bin 128 adet yapılacak konut sayısı 4 bin 80 adet, yapılacak iş yeri sayısı 196 adet.


KARALAR ANKARA'YA GİDECEK

Bu gelişmeler üzerine Başkan Zeydan Karalar, önümüzdeki günlerde Ankara'ya gideceği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılacak görüşmelerin olumlu geçmesi halinde ilk proje İsmetpaşa mahallesinde hayata geçirilecek. İsmetpaşa mahallesinde proje alanı 185.937.10 metrekare, tapu alanları sayısı 129.266 metrekare, parsel sayısı 280 adet, hak sahibi sayısı 902 kişi, mevcut bağımsız bölüm sayısı  ise bin 94 adet, hazırlanan proje kapsamında bin 456 adet konut ve 70 adet  ticari ünite yapılacak. Bu arada aldığımız bilgilere göre projenin Adanalı Müteahhitler tarafından yapılacağı belirtildi.


Adana Beş Ocak 


Geri Dön