19 / 04 / 2024

Seyhan Golden Towers konutlarında imar hatası!

Seyhan Golden Towers konutlarında imar hatası!

Seyhan Belediyesi Azim Öztürk döneminde Golden Towers’a kıyak çekti. Sitenin girişini değiştiren proje onaylanınca imarda çocuk parkı olan yer otoparka dönüştü, siteye buradan giriliyor



Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Pınar Mahallesi'nde imarda çocuk parkı olarak görülen bir yer Golden Towers adlı sitenin giriş yolu ve otoparkı olarak kullanılıyor. Bu yanlışın temeli eski Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk döneminde atıldı. 4K İnşaat Şirketi tarafından yapılan Golden Towers adlı sitenin tadilat projesi, araç girişi projeye aykırı olmasına rağmen 2010 yılında kabul edildi. O tarihten itibaren çocuk parkının, sitenin giriş yolu ve otoparkı olarak kullanıldığını iddia eden Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik, "Başkanımız Zeydan Karalar her fırsatta, 'Halkın malı halkta kalacaktır' diyor. Biz de kendisinden bu işgale son vermesini bekliyoruz" dedi.


YANLIŞ KAPI, OLMAYAN YOL

Dönemin Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'e yakın olan 4K İnşaat Şirketi, Golden Towers adlı projeyi hayata geçirdi. 3 bloklu sitenin giriş kapısının 74175 Sokak olması gerekirken, araç ve yaya girişi 74191 Sokak'a yapıldı. Oysa burası imarda çocuk parkı olarak görünüyordu. Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik, "Sitenin giriş kapısı projeye aykırı olduğu halde onaylandı ve iskan verildi. Bu yetmezmiş gibi, site sahipleri kafalarına göre parkı bölüp parke taş döşeyerek imarda olmayan bir yol yarattılar. Siteye giriş kapısı yasadışı, giriş için yapılan yol yasadışı. İmarda çocuk parkı olarak gösterilen yer maalesef Golden Towers'ın girişi ve otoparkı olarak kullanılıyor" diye konuştu. Çocuk parkının bir bölümün otopark olması için girişimler olduğu yönünde dedikodular dolaştığını ve bunun mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandığını belirten muhtar Saniye Çelik, şunları söyledi: "Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, her zaman 'Halkın malı halkta kalacaktır' diyordu. Biz de halkın malı olan bu çocuk parkının sitenin işgalinden kurtarılarak gerçek kimliğine dönüştürülüp halkın hizmetine açılmasını istiyoruz. Dönemin Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün yaptığı kıyağın geri alınmasını ve çocuk parkının yeniden halka verilmesini bekliyoruz."


Sabah


Geri Dön