19 / 04 / 2024

Seyhan Sera Park'taki ticari alanın yapı ruhsatı iptal edildi!

Seyhan Sera Park'taki ticari alanın yapı ruhsatı iptal edildi!

Seyhan Belediyesi, vatandaşların uyarısını dikkate almayınca devreye idare mahkemesi girdi. Sera Park’ın önüne yapılan ve çok sayıda işyerinin bulunduğu ticari alanın yapı ruhsatı iptal edildi.



Seyhan Belediyesi, vatandaşların uyarısını dikkate almayınca devreye idare mahkemesi girdi. Sera Park’ın önüne yapılan ve çok sayıda işyerinin bulunduğu ticari alanın yapı ruhsatı iptal edildi.


Seyhan Belediyesi'nin Ali Bozdoğan Bulvarı üzerinde konut alanı olan bölgeye ticari maksatlara yönelik yapı ruhsatı düzenlemesi  Adana  1'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahkeme, Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı Sera Park Evleri önünde 29 işyerinin faaliyet gösterdiği alanın konut alanı olmasına rağmen ticari alan olarak kullanılmasının İmar Kanunu ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu ortaya koydu.


YASAYA AYKIRI

Sera Park Evleri'nin önünde bulunan ve imarda 1,20 yoğunluklu konut alanı olarak görülen 11177 ada 4 parselde ticari amaçlı yapılaşmaya gidildi. Yasa ve yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen Azim Öztürk döneminde Seyhan Belediyesi, binaya yapı ruhsatı verdi. Ardından da faaliyete geçmek isteyen işletmelere işyeri açma ruhsatı verildi. Ticari alanda bulunan gıda üzerine faaliyet gösteren işletmelerinin neden olduğu duman ve koku site sakinlerinin tepkisine yol açtı.


VATANDAŞI DİNLEMEDİ

Site sakinleri Seyhan Belediyesi'ne başvurarak 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 3'üncü maddesinin "Herhangi bir saha, her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamaz" hükmü anımsatıldı. Başvuruda belediyenin İmar Kanunu'nun 32 ve 42'nci maddesi uyarınca işlem yapılması istendi. Ancak Seyhan Belediyesi, bu uyarıyı dikkate almayınca konu yargıya taşındı.


MAHKEME İPTAL ETTİ

Adana 1'inci İdare Mahkemesi, bilirkişinin hazırladığı rapor doğrultusunda hukuka uyarlılık bulunmamasından dolayı Seyhan Belediyesi'nin düzenlediği yapı ruhsatını iptal etti. Seyhan Belediyesi, mahkeme kararından önce söz konusu parselde imar değişikliği yapmasına karşın bu manevranın sorunu çözmeyeceği savunuldu. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın nasıl hareket edeceği merakla bekleniyor.


ÖZTÜRK'E YURT DIŞI YASAĞI

Adana'da iki dönem Seyhan belediye başkanlığı yapan Prof. Dr. Azim Öztürk'e yurtdışı yasağı konduğu bildirildi. Başkanlık yaptığı dönemde verdiği kararlarla sürekli tartışmalar yol açan Azim Öztürk'ün, FETÖ'cülerin kurmak istediği Kanuni Üniversitesi'nin ruhsatını başkanlığının son günlerinde imzaladığı ortaya çıkmıştı. Öztürk BTÜ rektörlüğü için de mücadele etmişti.


Sabah


Geri Dön