28 / 03 / 2024

Seyhan'daki dönüşüm kararına mahalleliyi ikiye böldü!

Seyhan'daki dönüşüm kararına mahalleliyi ikiye böldü!

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Barbaros ve Bey mahalleleri“kentsel dönüşüm” kapsamına alındı. Karar mahalle sakinlerini de ikiye böldü.



Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Barbaros ve Bey mahalleleri“kentsel dönüşüm” kapsamına alındı.  Karar mahalle sakinlerini de ikiye böldü. Kimi mahalle sakini mahallelerinin kentsel dönüşüme alınmasının sevindirici olduğunu belirtti. Kimileri ise, evlerini ucuza alınmak istendiğini belirterek, kendilerinin satmak istemediklerini anlattı.


 Mahallelerinin yoksul insanların yoğun olduğu bir mahalle olduğuna değinen Ahmet Gör adlı mahalle sakini evlerinin ucuza alınacağını ve kendilerinin borçlandırılacağını ileri sürdü.  Kendilerinin çıkartılacak borcu ödeyemeyecek durumda olduklarını işaret eden Gör, “Biz buna karşı direneceğiz. Evimizi bizden ucuza alıp, bizi borçlandıracaklar ve bu kabul edilir bir şey değildir” dedi.


 Mahallede “kentsel dönüşüm” istemediklerini dile getiren İrfan Acar ise, “Biz evimizden ve mahallemizden ayrılmak istemiyoruz. Bizleri çıkarmak istiyorlar. Bizler çıkmayacağız. Evimizi yıkarsalar biz nereye gideceğiz. Bizi borçlandıracaklar ancak daha sonra biz bu borcu nasıl ödeyeceğiz. Bu mahallelerde oturanların durumları zaten belli.” diye konuştu.


Kendilerinin bu mahalleye alıştıklarını ifade eden Fevzi Acar ise, “kentsel dönüşümü” istemediklerini dile getirdi. Acar, “Şuan biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çaresiziz.  30 yıldır buradayız; olmaya devam edeceğiz. Evlerimiz müstakil istediğimiz gibi sokağımızda oturabiliyoruz. Komşularımızla sohbet edebiliyoruz. Ama apartmanlar yapılırsa bu durumu kaybedeceğiz” şeklinde konuştu.


Şevket Anmaç isimli mahalle sakini ise, kentsel dönüşümün önemli bir adım olduğunu belirtti. Evlerin satın alınma değerlerinin biraz daha yükseltilerek insanların rahatlatılması gerektiğini belirten Anmaç, “Biz kentsel dönüşümün yapılmasını istiyoruz. Eğer kentsel dönüşüm yapılırsa mahallemiz değer kazanacaktır. Şuanda yollarımız çokdar yangın çıksa itfaiye aracı giremeyecek sokaklarımız var” dedi.


Zeki Kalcaran isimli vatandaş ise kendisinin Seyhan ilçesinde oturduğunu ancak Seyhan’ın güney bölgesine yatırımların gitmesi için kentsel dönüşümün yapılmasının gerekli ve önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kalcaran, evlerin değerinde ve daha cazip tekliflerle alınmasının daha doğru olabileceğini hatırlatarak, yüksek binaların yapılmasının da mahalle sakinleri açısından sorun olabileceğini işaret etti.


Fatih Aksoy isimli vatandaş ise, sürekli olayların yaşandığı mahallelerin hepsinin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasının daha uygun olacağını anlattı. Ancak ayağı toprağa basmak isteyen insanlarında olduğunu kaydeden Aksoy, “Bizim yaşlılarımız var apartman dairelerinde rahat etmeyecek insanlar onlar. Dönüşüm yapılacak bazı yerlere de bu insanlar için yoğunluk verilmek sizin daha modern konutlar yapılabilinir” ifadelerini kullandı.



Adana İlk Haber


Geri Dön