24 / 04 / 2024

Seyhan'daki tüm şehit yakınlarına ücretsiz ev hediye edilecek!

Seyhan'daki tüm şehit yakınlarına ücretsiz ev hediye edilecek!

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk' ün, şehitlerin birinci derece yakınlarına ev hediye etme kararı sevinçle karşılandı. Şehit aileleri. "Allah Başkan Öztürk' ten razı olsun" dedi...



Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün, şehitlerin birinci derece yakınlarına ev hediye etme kararı sevinçle karşılandı. Şehit aileleri. "Allah Başkan Öztürk'ten razı olsun" dedi.


Seyhan'daki tüm şehit yakınlarına ücretsiz ev Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, yeni hizmet dönemine dair gerçekleştireceği projeleri açıklamaya başladı. Başkan Öztürk'ün herkesin duygulandıran projesine göre, Seyhan'da yaşayan ve birinci dereceden asker, polis ve öğretmen yakını şehit düşmüş ailelere birer daire hediye edilecek. Bu vatan için gözünü kırpmadan şehit düşen kahramanların bakıma muhtaç ailelerinin sorumluluğunun bizzat kendisine düştüğünü söyleyen Başkan Öztürk, "Vatanın korunması, milletin selameti için şahadet şerbeti içerken hiçbir tereddüt yaşamayan kahramanlarımızın ailelerine birer daire vermek onların bu vatan için gösterdiği fedakarlığın yanında bir hiç hükmündedir" dedi. 



ŞEHİTLER PARKI YAPILDI


Başkan Öztürk, vatani görevini yerine getirirken şehit düşen asker, polis ve öğretmenlerin isimlerinin yaşatıldığı bir park yaparak 'Şehitler Parkı' adını verdiklerini belirterek, "Böylece bizler için gözlerini kırpmadan can veren şehitlerimizin adını ölümsüzleştirmiştik. Yine şehit çocuklarına karşılıksız burs vererek onlara olan minnet duygularımızı ifade etmek istedik. Seyhan Belediyesi olarak bu tür sosyal hizmetlerimize her zaman devam etmeyi arzu ediyoruz. 

Bizim hizmet anlayışımızda bu vardır. Vefa duygusunu her zaman yüreğimizde taşırız" diye konuştu. 

Başkan Azim Öztürk, yeni dönemde yapılacak projelerden bazılarını şöyle sıraladı:


HER YERE KENTSEL DÖNÜŞÜM "


Türkiye'nin en büyük ve en süratli tamamlanan kentsel dönüşüm çalışmasında bizim imzamız var. Bu anlamda yeni dönemimizde de Seyhan'da ihtiyaç duyulan her mahalleye kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasını başlatacağız. Belki herkes kullanıyor ancak, 'yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' ifadesini Adana'da bu konuda kullanmak en çok bizim hakkımızdır." 


ÜCRETSİZ KIRTASİYE YARDIMI 


"İlk, orta ve lise seviyesinde eğitim görüp, ihtiyaç sahibi olan tüm öğrencilere temel kırtasiye malzemeleri ücretsiz olarak verilecektir." 


KAPALI VE MODERN PAZARLAR


"Hizmet dönemimiz boyunca, şimdilik 18 ayrı mahalleye hitap edebilecek kapasitede 6 ayrı semt pazarı inşa edildi. Yeni hizmet döneminde Seyhan'daki tüm semt pazarlarını 'kışın yağmurdan, yazın sıcaktan koruyacak' modern kapalı semt pazarları haline getireceğiz." 


BİLİM MERKEZİ KURULACAK 


"Çocuklarımızın, gençlerimizin ve her yaştan insanımızın hem öğrenip, hem eğlenebileceği ve uygulamalı deneyler yapabileceği eşsiz bir bilim merkezi kurulacak." 


YAŞLI VE ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ 


"Yaşlılar ve engellilere bakmak en önemli insani görevlerimizin başında gelir. Bu anlamda geçmiş dönemde Huzurevi inşa eden bir belediye olarak yeni dönemimizde de yaşlı ve engellilerimizi toplumla barışık ve onlarla iç içe yaşayabilir hale getirmek adına Yaşlı ve Engelli Koordinasyon Merkezi kuracağız." 


Sabah Güney 


Geri Dön