18 / 04 / 2024

Seyhan'ın imar planları komisyona iade edildi!

Seyhan'ın imar planları komisyona iade edildi!

Seyhan İlçesi'ndeki revizyon uygulama imar planıyla ilgili olağanüstü toplanan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi karar alamadı. 13 mahalleyi ilgilendiren imar düzenlemeleri yeniden görüşülmek üzere ilgili komisyona iade edildi.




Sümer, Yenibaraj, Yeşilyurt, Mithatpaşa, Denizli, Namık Kemal, Gazipaşa, Ziyapaşa, Kurtuluş, Döşeme, Cemalpaşa, Reşatbey, ve Çınarlı mahalleri için yapılan 1/5000 ölçekli revizyon imar planları geçen yıl 15 Ağustos'ta  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilip, askı sürecinin ardından kesinleşti. Daha sonra bu plana bağlı olarak Seyhan İlçe Belediyesi çalışma yapıp, 1/1000 ölçekli revizyon imar planları hazırladı. Seyhan Belediye Meclisi'nden geçen planlar, onaylanması ve gerekirse düzeltmeler yapılması için geçen 4 Temmuz'da Adana Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilgili komisyonları da geçen cuma günü toplanıp, 1/1000 ölçekli revizyon imar planlarında eksiklikler ve yanlışlar olduğu gerekçesiyle ilçe belediyesine iadesi için karar aldı. Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantıya çağrıldı. Bu arada devreye giren Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, planların ilçe belediyesine iadesinin yasal olarak mümkün olmadığını iletti. Azim Öztürk, yasaya göre planların 3 ay içinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nce doğrudan veya değiştirilerek onaylanması gerektiğini, süresi içinde yapılmazsa ilçe belediyesinden geldiği şekliyle kesinleşeceğini bildirdi. Bu gelişme üzerine bugün yapılan olağanüstü toplantıda Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın önerisiyle 13 maddelik gündem görüşülmeden komisyona iade edildi.




Meclis toplantısı sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, inşaat sektörünün tıkanma noktasına geldiğini, geçen yıl Adana'da 2 milyon metrekare inşaat ruhsatı verildiğini, bu rakamın Diyarbakır'da 5.8 milyon, Mersin'de 6.8 milyon, Osmaniye'de 1.9 milyon metrekare olduğunu söyledi. Öztürk, "Biz Meclis üyelerinin doğru işler yapmasını, ileride bu konuyla ilgili yargılanmalarını istemiyoruz. Gerekli bilgilendirmeleri yaptıktan sonra komisyona iade yapıldı. Biz bu planların bir an önce onaylanmasını ve Adana'da inşaat sektörünün önünün açılmasını istiyoruz. Kanunda öngörülen sürenin dolmasına kısa zaman kaldığı için eksikliklerin veya yanlışların düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün alınan karar doğrudur. Herkesin önü açılacaktır. Meclis üyeleri de kendilerine yargılanmaktan kurtarmış oldular" diye konuştu.


Adana Ekspress



Geri Dön