25 / 04 / 2024

Seyhan'ın kent sorunları Büyükşehir ile çözülecek!

Seyhan'ın kent sorunları Büyükşehir ile çözülecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın sürekli halkla iç içe olması, makam odasında oturmaktan daha çok Seyhan'ın ara sokaklarında dolaşması, vatandaşlarla kurduğu sıcak ve doğrudan temas onu tam anlamıyla bir 'Çözüm Adamı' haline getirdi.




Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın sürekli halkla iç içe olması, makam odasında oturmaktan daha çok Seyhan'ın ara sokaklarında dolaşması, vatandaşlarla kurduğu sıcak ve doğrudan temas onu tam anlamıyla bir 'Çözüm Adamı' haline getirirken izlediği emek politikası ile çalışanların "Zeydan abi "si oldu.


GERİ DÖNÜŞÜM KAMPANYALI BUZ PİSTİ


Göreve geldiği günden bu güne kadar önemli projelerini hayata geçiren Kentsel dönüşüm, Yeşil vadi ve Kent Meydanı projelerinde önemli adımlar atan Başkan Karalar, Sosyal anlamada yaptığı projelerle de adından sıkça söz ettiriyor. 'Seyhan'a Zeydan gerek' sloganıyla yürüttüğü başarılı kampanya ile halkın gönlünde taht kuran Başkan Karalar, Adana'ya getirdiği son hizmet ise buz pisti oldu. Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki meydana devasa buz pisti kuruldu. Bin metrekarelik buz pisti geri dönüşümlü atık malzeme getiren genç ve çocuk ağırlıklı vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılacak. Böylelikle hem Adanalıların buz pistinden ücretsiz faydalanması sağlanacak hem de önemli bir çevre projesi hayata geçmiş olacak. Başkan Karalar, hem çevreci hem de sportif bu projesi ile ilgili olarak; "Temel hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirirken, sosyal ve sportif faaliyetlerle de Seyhan halkının yaşamlarını renklendirmenin gayreti içerisindeyiz. Her yaştan Seyhanlıya hitap edecek olan bu proje 23 Nisan'a kadar açık kalacak ve yaklaşık 60 bin vatandaşımızın yararlanmasını sağlayacağız. Buz pistinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız geri dönüşümlü atık getirmeleri halinde tesisten ücretsiz olarak yararlanacaklardır. Her yaştan Seyhanlıda temiz çevre bilinci aşılanması ve geri dönüşüm hassasiyetinin sağlanması bu projenin en önemli unsurundan biridir" diye konuştu.


OTOPARK SORUNUNA ORTAK ÇÖZÜM


Adana'nın en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununa da el attıklarını belirten Başkan Karalar, Bu sorunu Büyükşehir Belediyesi ile ortak çözeceklerini belirtti. Başkan Karalar, "Göreve geldiğim günden bu güne kadar hep söyledim yine söylemeye devam edeceğim Adana'nın önemli sorunları var. Bu sorunlar yıllardır süre gelen kavgalardan dolayı görmezden gelindi. Seçilmişler, bürokratlar kavga etmekten iş üretmeye fırsat bulamadı. Ve bu kavgalardan kazanan değil kaybeden oldu oda; Adana'dır. Örnek verecek olursak  Adana  gibi büyük bir kentin bugün otopark sorunu var. Bu çok öncelerden çözülmesi gerek bir sorundu anacak çözülemedi. Bugün ise Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir proje ürettik. Çınarlı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 1250 metrekare alana çok katlı otopark yapmak için anlaştık. Bu birlikte çalışmanın ürünüdür. Yine bunun gibi birçok projeyi birlikte yapma gayreti içerisinde olacağız. Örnek verecek olur isek 2000 Evler 'deki kentsel dönüşümü de birlikte yapacağız. Burada kimin yaptığı önemli değil, önemli olan Adana için faydalı işler yapmak" diye konuştu.


İŞÇİLERİN "ZEYDAN ABİ"Sİ


Göreve geldiği günden bu yana izlediği emek politikası ile "İşçi Dostu Başkan" olarak anılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, asgari ücretin bin 300 lira olmasından sonra belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilerin maaşını en düşük bin 680 liraya çıkarttı.  "Emek en yüce değerdir" diyen Başkan Zeydan Karalar, "Bizlerde asgari ücretin arttırılmasının ardından belediye çalışanlarımızın, emekçi arkadaşlarımızın maaşlarını en düşük bin 680 liraya çıkarttık" ifadelerine yer verdi. 2014 seçimlerinin ardından Seyhan Belediye Başkanlığı görevine seçilen Karalar, göreve gelir gelemez başta temizlikte çalışan taşeron işçileri olmak üzere tüm taşeron çalışanlara yüzde 20 ila 40 arasında zam yapması ile dikkatleri üzerine toplamıştı.


HALK İLE BİRLİKTE


Önemli hizmetleri hayata geçildiklerinin altını çizen Başkan Zeydan Karalar, kamuoyuna yansıyan ve takdir gören hizmetlerini şöyle anlattı; " 96 mahalle muhtarımızın tamamına bilgisayar ve yazıcı verdik, 1 yıllık kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana 8 adet yeni muhtarlık binası yaparken 20 muhtarlık binamızın tadilatını yapıp yeniledik. Yaklaşık 108 okulun binasının onarımını yaptık. Vatandaşı belediyeye değil belediyeyi vatandaşın ayağına götürdük ve halk günü toplantılarını halkın arasında yaptık. Ayrıca muhtarlarla 'beyin fırtınası' na başladık... Başkan yardımcıları, muhtarlarımız ve ilgili birim müdürleri ile bir araya gelerek sorunlar ile ilgili beyin fırtınası yapıp sorunları anında çözüyoruz.


HALKIMIZA DAHA KALİTELİ BİR YAŞAM ALANI YARATMAK İÇİN


Gecesini gündüzünü Seyhanlıya daha kaliteli bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmaya adadığını belirten Karalar, " Seyhan büyük bir ilçe büyük olduğu için sorunları da büyüktü. Göreve gelir gelemez ilk yaptığımız işlerden biride sorunların üzerine hassasiyetle gitmek oldu. Bozuk, çamur ve çukur yollar vatandaşın en fazla şikâyet ettiği sorunlardandı. Sorunun çözümü için asfalt üretimini de çalışan ekip sayısını da arttırdık. Göreve geldiğimiz günden buyana 250 bin ton asfalt döküp 170 bin metrekare parke taşı döşeyip onarımını yaptık. Yeşil alan hassasiyetimizi herkes biliyordu. Bu hassasiyetten hareketle kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırdık. Hiç park bulunmayan mahalleler başta olmak üzere sıfırdan 20 yeni park yaptık. Mevcut 10 adet parkımızı da baştan aşağı yeniledik. Gürselpaşa ve Pınar Mahalleri semt pazarları tamamlandı. Yeni kapalı semt pazarlarının inşasına da hızla başlayıp bitireceğiz... Spor dostu belediye olarak sporun her türüne imkânlarımız ölçüsünde destek veriyoruz. Yaz Spor Okulları ile çocuklarımızın kontrolsüz sokaktan kurtulması ve usta antrenörler denetiminde sporun çeşitli branşlarında eğitim görmelerini sağladık. Toplam 20 bin gencimize 11 ayrı branşta spor eğitimi verdik. Spor yapan kardeşlerimizin spor kıyafetlerini de belediye olarak ücretsiz hediye ettik. Ayrıca amatör spor kulüplerimizi yardımlarımızla destekliyoruz. Seyhan'da kaçak ve imarsız yapılaşmanın en somut kanıtlarından birisi de modern şehirlerde bulunmaması gereken çıkmaz sokakların fazlalığıydı. Göreve geldiğimiz günden başlayarak büyük mesai harcadığımız bu alanda tüm bürokratik engelleri aşarak 52 imar yolu ve çıkmaz sokağı kullanıma açtık" şeklinde konuştu.


İYİ VE KÖTÜ GÜNÜNDE HALKIMIZIN YANINDAYIZ


İyi ve kötü günün her anıda halka hizmet ürettiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, "Kültür-Sanat: 2015 yılında düzenlediğimiz kültür etkinliklerinde 120 bin Seyhanlıyı kültür ve sanatla buluşturduk. Seyhan Şehir Tiyatrosu oyuncuları haftanın iki günü Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki kendi sahnelerinde izleyiciyle buluşuyor. Bunula birlikte kötü günlerinde de halkımızın yanındayız. Yedi adet taziye evi açtık. İhtiyaç olan bölgelerde yeni taziye evleri açmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte cenaze hizmetlerimiz de vatandaşlardan takdir görmektedir. Ekiplerimiz haftanın her günü ve günün 24 saatinde cenaze sahibi ailelerin çadır, masa, sandalye ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için muhtarlarımızla koordine halinde görev yapıyorlar. Ayrıca şehir dışında defnedilecek cenazeler içinde bölgemizde hizmet veren tek belediye olduğumuzu özellikle belirtiyorum" ifadelerine yer verdi.


İNSANLIĞINI İHTİYAÇ DUYDUĞU HER YERDEYİZ


Seyhan Belediyesi'nin sadece kendi sınırlarına değil ihtiyaç duyulan ve her alana yardım götürmeye çalıştığını belirten Başkan Karalar, insanlığını ihtiyaç duyduğu her yerde olmaya devam edeceklerin söyledi. Başkan Zeydan Karalar, "Seyhan Belediyesi olarak doğal afet mağduru olmuş bölgelerimizden Şanlıurfa Suruç, Adana Buruk ve Osmaniye'ye Yardım Paketlerinden oluşan 3 Tır, Hopa'ya 1 Tır Temizlik malzemesi yardımı yapılmıştır. Hatay Yayladağı Bayırbucak Türkmenlerine yönelik kuru gıda yardımının yanı sıra kış şartlarında yaşamlarını sürdürmeleri için hayati önemi bulunan bot, mont, kazak, battaniye gönderildi. Yani kısacası insanlığın ihtiyaç duyduğu her yerde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Tabi bu kararları alırken meclisimiz oy birliği ile kararlarımız geçti. Ben buradan meclis üyelerimize de konu ile ilgili gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ediyorum" dedi.                             


PORTATİF YÜZME HAVUZLARI


Kışın buz pistini Adanalıların hizmetine sunan Başkan Karalar, Adana'nın kavurucu sıcaklarından kanallarda soğulmaların önüne geçebilmek adına da önemli bir projeyi hayata geçirmiş ve 20 bin çocuğa portatif havuzlarda yüzme öğretmişti. Portatif yüzme havuzları projesi ile ilgili bizzat ilgilenen Başkan Karalar, "Adana'nın kavurucu yaz sıcaklarında kanallarda yüzen çocuklarımız boğuluyordu. Bununda önüne geçmek için daha önce hazırladığımız projelerimizi hayata geçirdik. 20 farklı noktada kurduğumuz portatif yüzme havuzlarında uzman eğitmenler nezaretinde çocuklarımıza yüzme öğrettik. Sonucunu sorarsanız; eğer ki bu yaptığımız hizmet 1 çocuğumuzun canını kurtardı ise o bizim için paha biçilemeyecek bir hizmettir" şeklinde konuştu.


MANİA SORUNU


Yıllardır "çözüldü, çözülecek" deden mania sorununu da yine Başkan Zeydan Karalar'ın gayreti ile çözüldü. Sorunun çözülmesi ile önemli bir meselenin ortadan katlığını belirten Başkan Karalar, " Yıllardır Adana'nın önünü tıkayan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan mania meselesi de yine görev süremiz içerisinde çözüme kavuştu. Böylelikle hem vatandaşlar hem de Adana'da iş yapan müteahhitlerin bu hayati sorunu çözüldü "ifadelerine yer verdi.


SAĞLIKLI ÇEVRE


Sağlıklı bir çevrede yaşamanın her yurttaşın temel hakkı olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu anlamda temizliğe verdikleri önemin altını birkez daha çizdi. Başkan Karalar, "Sağlıklı bir çevre için dünyanın gelişmiş şehirlerinde yaygın olarak kullanılan yer altı çöp konteyneri uygulamasına ilk olarak Seyhan'da geçtik. Bizim ardımızdan diğer belediyelerde benzer uygulamalara başladılar. 2016 yılı sonuna kadar toplamda bin adet yer altı çöp konteyneri hizmet veriyor olacak. İbadethane temizliği de hiçbir inanç ayrımı yapmadan devam ediyor. Hayatın her anında Seyhanlıya hizmet götürmeye çalıştık. Özellikle tatil günlerinde vatandaşın mağdur olmaması için gece gündüz demeden çalıştık. Kurban ve Ramazan Bayramı gibi özel günlerde kurduğumuz ekiplerle hizmete aralıksız devam ettik. Bayramlarını sağlıklı, huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için belediye olarak gerekli tedbirleri aldık. Ve Adana tarihinde ilk kez Kurban Kesim hizmetini ücretsiz olarak gerçekleştiren belediye olduk. Turan Arın Sokak projesi için Çukurova Kalkınma Ajansı ile protokol imzaladık. KUDEB Kuruldu." Şeklinde ifade etti.


VATANDAŞLA İÇ İÇE


Yönetim anlayışlarının vatandaşla iç içe halkın katılımı olduğuna dikkat çeken başkan Karalar kent konseyini kısa süre içerisinde kurduklarını belirtti. Başkan Zeydan Karalar, "Vatandaşlarımızın belediyemizi ilgilendiren sorunlarını çözebilmek için oluşturduğumuz Çözüm Ekibi yollara çıktı. Mahalleleri geziyor. Sorunları yerinde görüp çözüme kavuşturuyor. Kent Konseyleri şehri sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte yönetebilmenin en güzel örneklerinin başında gelir. Seyhan Kent Konseyi'ni kısa süre içerisinde kurduk ve alanında uzman isimlerin gönüllülük esasına göre çalışmalarına başlamaları için her türlü desteği verdik.


ÇALIŞTIK, ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ


Seyhan Belediyesi'nin hizmetlerini yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Başkan Zeydan Karalar, diğer önem verdiği projeleri ise şöyle özetledi; "Seyhan Kart Uygulaması ile Seyhan'da yaşayan ve geliri aylık 500 TL'nin altında ailelere ulaşmaya ve ihtiyaçlarını gidermeyi hedefliyoruz. Bu projemiz yakın bir zamanda hayata geçirilecek. Söz verdiğimiz 'Mahalle Merkezleri'nin kurulmasıyla ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiği müjdesini sizin aracılığınızla vermek istiyorum. Yakında Bey Mahallesi Mahalle Merkezi'nin inşaatına başlayacağız. Kreş, Yaşlı Bakım ve Dinlenme Evleri projelerimizin teknik hazırlıkları tamamlandı. Tesislerin ihalesi kısa zamanda gerçekleştirilecek. Seyhan maalesef ki madde bağımlılığının çok küçük yaşta başladığı şehirlerin başında geliyor. Bu anlamda madde bağımlılığıyla mücadeleye büyük önem veriyoruz. Kuracağımız rehabilitasyon merkezinde bu konuda ciddi çalışmalar yapacağız. Bu önemli sosyal sorumluluk projesinde de teknik hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Gerekli yazışmalar izinler alındıktan sonra merkezin fiziki inşası için ihale sürecinin yakında zamanda başlayacağını sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyorum. Uzun süredir üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir diğer hizmette evde bakım hizmetleriydi. Çalışmalar tamamlandı ve bu ay içerisinde bu hizmeti de başlamayı planlıyoruz. İş hayatına başlama aşamasındaki gençlerimizi istihdama hazırlayacağımız 'iş pasaportu atölyeleri' Mart ayında başlıyor. Seyhanlının yaşam kalitesini arttırmak için spor tesisleri açtık ve açmaya devam ediyoruz. Şakirpaşa spor kompleksinin inşaatına yakında başlayacağız" şeklinde konuştu.


Adana 5 Ocak


Geri Dön