17 / 04 / 2024

Seyidoğlu, Bağcılar'da 9'uncu mağazasını açtı

Seyidoğlu, Bağcılar'da 9'uncu mağazasını açtı

Seyidoğlu, küresel krizde ara verdiği yatırımlara yeniden başladı



Gıda üreticisi Seyidoğlu, küresel ekonomik kriz sebebiyle ara verdiği yatırımlarına kaldığı yerden devam ediyor. 2008 yılında elde ettiği 35 milyon liralık ciroyu kriz yılı 2009'da da koruyan firma, İstanbul Bağcılar'da 9'uncu mağazasını açtı. 
 
Helva, reçel ve tahin pekmez üreten firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, bu senenin son çeyreğiyle birlikte ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin işadamlarına cesaret verdiğini söyledi. "Krizin son bulmasını sabırla bekledik. Bu dönemde yatırımlarımızı yavaşlatsak da asla moralimizi bozmadık, neredeyse hiç işçi çıkarmayarak çalışanlarımızın emeğini koruduk." diye konuşan Göksu, 2010'u atılım yılı olarak belirledi. Açılışını yaptıkları mağaza ile orta vadeli yatırımların startını verdiklerini söyleyen Göksu, gelecek yıl da 3 yeni mağaza açmayı hedefliyor. 2010'da 45 milyon lira ciroya ulaşmayı planlayan firma, ihracatın artırılması ve yeni pazar arayışlarına da hız verecek. Halihazırda Almanya, İngiltere, Rusya ve ABD gibi ülkelere yaptığı ihracatı yeni pazarlarla artırmayı hedefliyor.

1952'de küçük bir dükkânda tatlı satarak işe başlayan Seyidoğlu, önde gelen gıda devleri arasına girdi. 100 kilo ile başlayan helva üretiminde günde 25 ton helva, 40 ton reçel, 10 ton tahin pekmez kapasitesine ulaştı. 2002'de Hadımköy'de yeni fabrikanın temelini attıklarını belirten Göksu, "Balkanlar'ın en büyük fabrikası olan tesiste üretime başlayarak uzun vadeli hedeflerimiz için önemli adım attık. 250 çeşit ürünle müşterimizin geleneksel damak tatlarını yaşatmaya gayret ediyoruz." dedi. 
Zaman


Geri Dön