28 / 03 / 2024

Seyidoğlu İstanbul Hadımköy ve Cezayir'e fabrika kuracak!

 Seyidoğlu İstanbul Hadımköy ve Cezayir'e fabrika kuracak!

Seyidoğlu 60. yaşını 2 yeni fabrika yatırımıyla kutluyor. Yıllık 11 bin ton üretimle sektörün lider firmaları arasına girmeyi başaran Seyidoğlu, ihracatını artırmak için İstanbul Hadımköy'de ve Cezayir'de 2 yeni üretim tesisini devreye sokacak



ABD'den Rusya'ya İngiltere'den Cezayir'e kadar 15 ülkeye ihracat yapan firma Afrika ihracatını Cezayir tesisi üzerinden yapacak. Yaptığı yazılı açıklamada, helva, reçel, tahin ve pekmez başta olmak üzere 300'den fazla ürün çeşidine sahip oldukları bilgisini veren Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Araştırma raporlarına göre reçelde pazar lideriyiz. Son yıllarda ihracat payımızı artırmak için dünyada ayak basmadık ülke bırakmıyoruz. Özellikle Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Avrupa en çok ürün sattığımız pazarlar arasında. Tüm Afrika'ya mal satmak için Cezayir'de 1.5 milyon TL yatırımla fabrika kurmayı planlıyoruz. Cezayirli bir ortakla üretime başlayıp tüm Afrika ve bölge ülkelerine bu tesisten ihracat yapacağız. Şu an inşaatına başladığımız ikinci tesis ise Hadımköy'de devreye girecek. 3 bin metrekareden oluşan bir üretim tesisi sayesinde ihracat yaptığımız ülke sayısını 25'e, 400 olan istihdam sayımızı da 600'ün üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Gerek ürün çeşidi gerekse de üretim kapasitemizle dünyanın önde gelen tesisleri arasına gireceğiz. Her iki üretim tesisinin de 2013 son çeyreğine tamamlanmasını planlıyoruz. Halihazırda Hadımköy'deki 8 bin metrekarelik fabrikamızda günlük 25 ton helva, 20 ton tahin, 40 ton reçel, 10 ton fındık kreması üretimi yapıyoruz. Yeni tesislerimizin devreye girmesiyle ürün çeşidini 400'e çıkarmayı ve hedefliyoruz" dedi. 

 

15 yıldır İngiltere pazarında

Özellikle kış aylarının tatlı sektörünün en iyi satış yaptığı dönemler olduğunu ifade eden Genel Müdür Göksu, tahin, pekmez ve baklava satışlarının bu aylarda arttığını belirtti. Çikolata kültürüyle yetişen yeni nesile geleneksel lezzetleri tattırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Mehmet Göksu, aileler bilinçlendikçe fastfood yerine kahvaltı kültürü ve sağlıklı beslenme daha çok önem kazanmaya başladığını bildirdi. Osmanlı sarayındaki tatlı kültürünü araştırarak kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden ürettiklerini belirten Göksu, şunları kaydetti: 

"Özellikle padişahların çok sevdiği kuru incir reçelini üretmeye başladık. Şu anda saray lezzetleri en çok satan ürünlerimiz arasında yer alıyor. Seyidoğlu ana markasının altında Sultanbacı, Seysu, Çokomiss gibi farklı markalarla üretimler yapıyoruz. Sultanbacı markamızla İngiltere pazarında 15 yıldır faaliyetimiz var. Ürünlerimizde annelerimizin evde yaptığı reçellerin tarifini kullanıyoruz. Helvada Ortadoğu, reçelde ise Avrupa ülkeleri ihracatta öne çıkıyor. Son dönemlerde Türk dizilerinin de etkisiyle Ortadoğu ülkelerinde Türk mallarına karşı bir sempati oluştu." 

 

Yeni şubelerle bayi ağını genişletecek

Mağazacılık alanında yatırımlarına devam ettiklerini ifade eden Göksu, "İstanbul genelinde 16 Seyidoğlu mağazamız var. Kahvaltı büfeleri adını verdiğimiz yeni bir konseptle organize sanayi bölgelerinde kahvaltı salonları açmaya başladık. İlk defa bu çalışmamızda ‘franchise' vermeye başladık. Önümüzdeki dönemde yeni şubelerle bayi ağımızı genişleteceğiz" dedi. 

Dünya



Geri Dön