20 / 04 / 2024

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Aliağa'da kritik bir projeye daha vize geldi. Ünlü işadamı ve Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti. Firmanın, santralın kapasite artışına yönelik talebine bakanlık yeşil ışık yaktı. 


Ek inşaat yapacak 

Bakanlık, Yüksekköy'deki tesis için ilave 9 bin metrekarede inşaat izni verdi. Belediyeleri bypass ederek imar planları hazırlayan bakanlık, Yüksekköy Mevkii'nde l'inci derece SİT alanı üzerinde Adnan Polat kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu. Mülkiyeti orman arazisi olan ve 8 bin 100 metrekare türbin alanı, bin metrekare de yol olarak ayrılan tesisin ilave imar planları uyarınca, EPDK tarafından 49 yıllığına üretim lisansı alan Seyitali RES projesinin kapasite artışı için söz konusu alanda ilave inşaat yapılacak. 


Milliyet Ege


Geri Dön