25 / 04 / 2024

Seyrantepe Metro Hattı'nda test sürüşü yapıldı

Seyrantepe Metro Hattı'nda test sürüşü yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı tamamlanan Sanayi Mahallesi - Seyrantepe Metro Hattı'nda test sürüşünü gazetecilerle birlikte gerçekleştirdi



4. Levent - Hacıosman Metrosu'nun, Sanayi İstasyonu'ndan ikiye ayrıldığını kaydeden Topbaş, bin 670 metre uzunluğundaki bir hattın Galatasaray Kulübü'nün yeni yapılan stadının da bulunduğu Seyrantepe İstasyonu'na ulaştığını söyledi. Topbaş, "2010 sonuna doğru Hacıosman mahallesine gideceğiz. Hedefimiz en geç 2011'de Yenikapı'ya varmak. Levent hattımız Sarıyer'e kadar uzayacak. Çalışmalar bittiğinde tek yönde saatte 150 bin yolcu taşıyacağız" diye konuştu.

MAÇ GÜNLERİ DİREKT SEFER
Hat tamamlanınca Yenikapı-Hacıosman arasında yaklaşık 22 km'lik aktarmasız bir metro sistemi oluşacak. Normal günlerde aktarmalı yapılan seferler, maç günlerinde Taksim istikametinden Seyrantepe'ye direkt seferler düzenlenebilecek.
Zeynel Yaman/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Topbaş: İstanbul'un her yerini örümcek ağı gibi örüyoruz 

4. Levent-Hacıosman Metro Hattı'nın Sanayi-Seyrantepe arasındaki ilk test sürüşünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gerçekleştirdi.

Bu hattın hayata geçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, “Bu hattın devreye girişi bu bölge için önemli. Kuzey-güney aksı doğu-batı aksı  Marmaray  ile birlikte en büyük doğu-batı aksı olacak ve saatte tek yönde 150 bin yolcu taşıyacak. İstanbul'un her yerleşim yerini örümcek ağı gibi örüyoruz. 632 km son rakamlar. Yüzeye çıkmadan istediğiniz yere rahatlıkla gitme imkanınız olacak. Medeniyet bu. İş bu” dedi.

Seyrantepe İstasyonu'nun Şubat'ta hizmete gireceğini belirten Topbaş, 4. Levent-Hacıosman Hattı'nın maliyetinin 448 milyon euro olduğunu söyledi. Topbaş, “Domuz gribi aşısı olacak mısınız?” sorusuna, ”Yemeğine, beslenmesine dikkat eden biriyim. Risk grubunda olduğumu zannetmiyorum. Aşı yaptırma konusu herkesin kendi tercihi. Kar yağarken bile iç çamaşırı yani fanila atlet giymiyorum. Soğuğa tahammülüm var” şeklinde yanıt verdi.

GÜL ÇELİKKOL/Star


Geri Dön