20 / 04 / 2024

Seyrantepe'de 3 büyük proje yükseliyor!

Seyrantepe'de 3 büyük proje yükseliyor!

Hem konut hem de ofis projelerinin ve büyük karma projelerinin yükseldiği Seyrantepe-Ayazağa, son günlerde oldukça hareketli. Ciddi bir dönüşümün yaşandığı bölgede 3 büyük proje yükseliyor.



İstanbul’da hızlı gelişim gösteren bölgelerden biri de Ayazağa ve Seyrantepe aksı. Hem konut hem de ofis projelerinin ve büyük karma projelerinin yükseldiği Seyrantepe-Ayazağa, son günlerde oldukça hareketli. Türk Telekom Arena’nın çevresinde inşa edilen birbirine komşu 3 büyük proje, yatırımcıların dikkatini bölgeye yöneltiyor. Eroğlu’nun Skyland İstanbul’da ofis satışlarına başladığı bölgede, Artaş-Aydınlı-Keleşoğlu 19 Şubat’ta Vadistanbul’un ikinci etabını satışa sundu. Bölgeye son olarak 21 Şubat’ta Nurol GYO rezidans projesi Nurol Life ile adım attı. Böylece 3 proje de lansmanlarıyla, bölgeye hareket getirmiş oldu. 


Şişli Etfal taşınıyor


Türk Telekom Arena Stadyumu’nun yanından başlayıp, kuzey ormanlarının içlerine kadar uzanan Cendere Vadisi’nin ekolojik sistemine uygun olarak planlanan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleşecek yeniden yapılandırma çalışmaları ile bölgenin değerini etkileyecek. Özellikle deniz suyu takviyesiyle Kağıthane Deresi’nin eski görüntüsüne kavuşması, bölgenin doğal yapısına uygun önemli projelerden birisi olarak öne çıkıyor. Şişli Etfal Hastanesi’nin Seyrantepe’ye taşınacak olması, ulaşım ve alt yapı çalışmaları ile bölgenin Maslak’a alternatif olarak gösterilmesi ile Seyrantepe’de ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. 


Metro ile ulaşım


Bölgeye metro ile ulaşımın olması önemli bir avantaj olarak dikkat çekiyor. Tem Otoyolu’nun kenarında kalan bölge, 3. havalimanına bağlanacak yollara olan yakınlığıyla da avantaja sahip olacak. Ayazağa kanalı ile Kemerburgaz’a, Sarıyer sırtları ile de Boğaz’a kolayca bağlanan Seyrantepe, Maslak’a 5 dakika, Levent’e ise 10 dakika uzaklıkta bulunuyor.


Plaza çalışanları ‘Vadi’ye iniyor


ARTAŞ İnşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat ortaklığıyla Ayazağa’da inşasına başlanan ve Türkiye’nin en büyük karma projelerinden biri olan Vadistanbul’un inşaatı hızla ilerliyor. Bir yıl önce temeli atılan Vadistanbul’un ilk etabında teslim hazırlığı da başladı. 


İlk etaptaki 1.111 konutu Temmuz ayında teslim etmeyi planladıklarını söyleyen Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Projeye başladığımızda 18 ay sözü vermiştik, bu sözümüzü tutmak istiyoruz. İnşaat sürerken, konutlarımız yüzde 25 prim yaptı. Teslime kadar geçecek 5 ayda da yüzde 10 daha prim yapmasını hedefliyoruz” diye konuştu.


Vadistanbul’un ilk etabında satışa çıkan 1.111 konuttan, satışta 283 adet kaldığını söyleyen Çetinsaya, “Teslim yaklaştıkça satışlar hızlanır. Taşınmalar başlayınca bu etabın tamamı satılmış olur” dedi. 


Fiyatlar arttı


Satışa ortalama 5 bin 500 lira metrekare fiyatı üzerinden başladıklarını kaydeden Çetinsaya, şu anda ortalama metrekare fiyatının 6 bin 650 lira olduğunu söyledi. 


Bulvar satışa çıktı


Süleyman Çetinsaya, projenin ‘Bulvar’ adındaki ikinci etabının da 19 Şubat’ta satışa çıktığını hatırlatarak, “Bu etapta 760 metrelik alışveriş caddesi, 70 bin metrekarelik alışveriş merkezi, toplam 9 blokta 180 bin metrekarelik ofisler, 5 yıldızlı otel, dünyaca ünlü mağazalar, restoranlar ve kafeler yer alacak” dedi. 


Ofisler için Türkiye’de faaliyette olan ve Büyükdere Caddesi, Maslak gibi yerlerde A Plus ofislerde yer alan firmalarla görüştüklerini söyleyen Çetinsaya, şunları söyledi: “Burada kirada olan şirketler, Vadistanbul’da mülk sahibi olmak için görüşme yapıyorlar. Vadistanbul hem lokasyonu hem de ofis stokuyla Maslak ve Büyükdere Caddesi’nin alternatifi olacak. Bu bölgelerden projemize biraz sirkülasyon olur.” Ofis kiraları Büyükdere Caddesi’nde 55 dolar, Maslak’ta 35 dolar, Vadistanbul’da ise kiralanan alanın büyüklüğüne göre 25-29 dolar arasında değişiyor.”


Otel sayısı ikiye çıkacak


BULVAR etabında bir adet olarak planladıkları otel sayısını ikiye çıkarmaya hazırlandıklarını dile getiren Süleyman Çetinsaya, “Blok olarak alıp, otel yapmak isteyenler oldu. Satın alma ya da kiralama görüşmelerimiz olacak” dedi. 


Proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu da Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat’ın yatırımıyla Vadistanbul’un içinden geçecek ve şehrin metro ağına bağlanacak. Havaray olarak planlanan metro hattı için 10 milyon dolar yatırım yapılacak. Havarayın ekipmanları ise İsviçre’den ithal edilecek.



Vatan / Meltem Kara


Geri Dön