29 / 03 / 2024

SGK binası imara aykırı mı?

SGK binası imara aykırı mı?

Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyeti raporunu tamamladı: Yeni SGK binası, imar mevzuatı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırıdır. Şimdi SGK binası imara aykırı mı?



Yahya Kaptan'a yaptırdığı ve tartışmalara konu olan yeni hizmet binasıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce "sağlık tesisi alanı" olan bina yerinin imar İ değişikliği yapılarak "yönetim merkezi alanına dönüştürülmesine tepki gösteren Yahya Kaptan vToplu Tapı Yönetimi'nin şikayetini dikkate alan Koçaeîi 1. İdare Mahkemesi'nin görevlendin! iği . bilirkişi heyeti, raporunu tamamladı. 


TOPLAM 17 sayfalık raporda, yeni binayla ilgili ilginç tespitlerde bulunuldu. İki şehir plancısı ve bir harita mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti, 15 Eylül 2011'de yapılan uygulama imar plan değişikliğinin 'imar mevzuatı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı' olduğunu belirtti. Raporda ayrıca binanın, bölgenin ihtiyaçlarına uygun olmadığına da kanaat getirildi. 


SGK İl Müdürü Nurettin Nacar sözkonusu rapordan haberiolmadığım ve inşaatın devanı* edeceğim-söyledi. Nacar, mM "2015 yılında yeni binamızataşınacağız" dedi. Şehir plancıları Alper Aydoğmuş ve Serkan Yaşdağ ile harita mühendisi Özkan Erdoğan'ın bilirkişi raporu neticesinde, inşaattaki ça: lışmalar durduruldu. Gözler, Kocaeli 1. idare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurmavkararı verip vermeyeceğine.çevrildi. 


Demokrat Kocaeli


Geri Dön