20 / 04 / 2024

SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü açıldı!

SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü'nün açılışında yaptığı konuşmada, kompleksin, Türkiye'ye, İstanbul'a ve buradan hizmet alacak ilçelere hayırlı olmasını diledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkide bir bakıyorsun tarih açıklıyorlar. 'Filanca tarihte yine darbe olacak.' Geçiyor o tarih bir şey yok. Tekrar yeni bir tarih, 'Filanca tarihte darbe olacak.' Hep söylüyorum. Bu ten bu canda oldukça bu tenler bu canlarda oldukça, bizim Rabbimize verilecek bir canımız var. Darbe yapsanız ne olacak? Öyle de olsa böyle de olsa bizim gideceğimiz yer, topraktan geldik, toprağa döneceğiz." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü'nün açılışında yaptığı konuşmada, kompleksin, Türkiye'ye, İstanbul'a ve buradan hizmet alacak ilçelere hayırlı olmasını diledi.


Maltepe, Kartal, Adalar ve Ataşehir'de ikamet yaklaşık 1 milyon 350 bin nüfusa hizmet verecek 46 bin metrekare alana sahip Şehit Erol Olçok Kampüsü'nün, 36 milyon lira yatırım bedeliyle inşa edildiğini belirtti.


Kampüsün, buraya farklı bir zenginlik kattığını vurgulayan Erdoğan, SGK Başkanlığının, esere şehit Erol Olçok'un ismini vermesini, 15 Temmuz şehitlerine gösterilen bir vefa, bir kadirşinaslık örneği olarak gördüğünü söyledi.


Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerinin her birinin kalplerde müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


"Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip, şehadetleri çok yakından tanıdığım insanlar olmaları hasebiyle beni ve ailemi ayrıca etkilemiş ve üzmüştür. Bir taraftan sevindirmiştir. Ailemde 'Allah bize de böyle bir şehadet nasip etsin.' diyenler olmuştur. Zira şehadeti, onun inceliğini anlayanlar, öyle şehadet anı görürler ki, 'Acaba Rabbim bize de böyle bir şehadet de nasip edecek mi?' diye hayıflanırlar. Rabbim bize bunu nasip etsin. Cenaze namazlarına bizzat katıldığım bu kardeşlerime tüm şehitlerimizle birlikte Allah'tan rahmet diliyorum. Erol Olçok, çok uzun yıllar birlikte çalıştığım, belediye başkanlığımdan itibaren ülkemizin kendi alanında en velut, en üretken kişilerinden biri olduğuna inandığım, hayatı düz değil, fırtınalı yaşayan, fıtratı itibarıyla da yerinde duramayan bir arkadaşımızdı. Vefatı da hayatı gibi sıra dışı oldu. Darbe gecesi tankların önüne ilk çıkan grupta yer alan, çevresindekilerin anlattıklarına göre darbecilerin yakasına yapışıp, o her zamanki kararlı tutumuyla hesap soran bu arkadaşımız maalesef açılan ateşte ilk şehit olanlar arasında yer almıştır. Ama kalleşçe. O ateşi bile kalleşçe yaptılar."


Katılımcıların "İdam isteriz" sloganları üzerine Erdoğan, şu görüşleri dile getirdi:


"Bu konuda benim kanaatimi biliyorsunuz. Milletin talebi Parlamento'nun yerine getirmesi gereken bir adımdır. Millet talep etti, ne diyor bu konuyla ilgili 'İdam.' Parlamento, bunu gündemine almalıdır. Gündemine alır ve Parlamento'dan bu karar çıkarsa, bana geldiği zaman da ben bunu onaylarım. Bunu defaatle söylüyorum. Çünkü bu konu, devletin inisiyatifinde olan bir konu değildir. Zira devlet, katili af yetkisine bana göre sahip değildir. Kimin af yetkisi? Onun varislerinindir, onun evlatlarının, eşinindir. Başka kimse de böyle bir yetki, böyle bir hak yok. George'un böyle bir hakkı yok, Hans'ın böyle bir hakkı yok. Bazıları diyor ki, 'Efendim işte burada şöyle olur, şurada şöyle olur.' Onlar kendi işine baksın."


AA


Geri Dön