19 / 04 / 2024

SGK'dan İzmir Çeşme Altınkum'da 2 milyon TL'ye satılık turizm tesis alanı!

SGK'dan İzmir Çeşme Altınkum'da 2 milyon TL'ye satılık turizm tesis alanı!

İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konak Sosyal Güvenlik Merkezi, Çeşme Altunkum Mahallesi'nde 11 bin 235,37 metrekare alanlı turizm tesis alanını 2 milyon TL'ye satışa çıkardı...




İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konak Sosyal Güvenlik Merkezi, Çeşme Altunkum Mahallesi Sancak mevkii, 1 cilt, 97 sayfa, 964 ada, 43 parselde kayıtlı, 11 bin 235,37 metrekare alanlı turizm tesis alanını 2 milyon TL'ye ihale ediyor. İhale 29 Ağustos 2014 tarihinde saat 10.00'da Cumhuriyet Bulvarı No:92 İZMİR Kat.4 (SGK Konak Merkez Müdürlüğü merkez müdürü odası) adresinde gerçekleştiriliyor.



İHALE


GM.SATIŞ 

2013/5 G.MENKUL SATIŞI KONAK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ CUMHURİYET BULVARI NO:92 - Evrak No: 637


T.C. SOSYAL GÜVENLİK. KURUMU BAŞKANLIĞI


İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konak Sosyal Güvenlik Merkezi


SGK GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI


DOSYA NO: 20I3/5-GM.S.


Satılmasına karar verilen gayrimenkulun;


TAPU KAYDI:


İzmir ili, Çeşme ilçesi, Altınkum Mahallesi, Sancak mevkii, 1 cilt, 97 sayfa, 964 ada, 43 parselde kayıtlı, 11.235,37 m2 alanlı tarla vasıflı taşınmaz.


İMAR DURUMU: 1/25000 ölçekli çevre düzeni planına göre 2. Derece doğal sit alanı içerisinde olup, turizm amaçlı kullanıma tahsis edilmiştir. Koruma amaçlı imar planı onaylanmadan yapılaşma hakkı bulunmamaktadır.


ÖNEMLİ ÖZELLLİKLERİ: Satışı yapılacak taşınmaz Altınkum plajlar mevkii olarak bilinen bölgede İlçenin güney sahiline cepheli konumdadır. Bölgede sahil boyunca geniş kumsallara sahip plajlar yer almaktadır. Parsel deniz manzaralı ve denize yakın olup sahil şeridi ile arasında bir parsel yer almaktadır. Güney ve doğu cepheleri yoldan servis almaktadır. Çevresinde boş araziler ve günübirlik küçük ölçekli eğlence tesisleri bulunmaktadır. Taşınmaz dikdörtgen ve eğimsiz bir forma sahip olup, parsel üzerinde yapı bulunmamakta, zemini az sayıda zeytin ağacı ve doğal bitki örtüsü ile kaplı durumdadır. Denize yaklaşık 100 m.. Çeşme ilçe merkezine yaklaşık 8 km. mesafededir. Ulaşım altyapısı açısından herhangi bir sıkıntısı bulunmamaktadır..


MUHAMMEN BEDELİ: Satış yapılacak taşınmazın muhammen bedeli 2.000.000.00-TL'dir.


SATİŞ ŞARTLARI:


1- ) Laçık artırma 29/08/2014 günü saat 10:30-]0:40'de Cumhuriyet Bulvarı No:92 İZMİR Kat.4 (SGK Konak Merkez Müdürlüğü merkez müdürü odası) adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada teklif edilen en yüksek bedel gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75'i ve takip masrafını ve varsa rüçhanlı alacakların tutarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale edilir. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 05/09/2014 günü aynı yer ve saatte ikinci artırma yapılacaktır. İkinci artırmada rayiç değerin %40'ı ve takip masrafını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilir. Ancak ihale bedelinin rüçhanlı alacakla birlikte takip masraflarını da geçmesi şarttır. Şu kadarki; birinci artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci artırmada 6183 sayılı yasanın 94. maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.


2- ) Artırmaya iştirak edeceklerin gayrimenkulun artırmaya esas rayiç değerinin %7.5'u olan pey akçesini 6183 sayılı kanunun 10. maddesinin 1 ila 4. fıkrasında belirtildiği şekilde nakden veya süresiz kesin banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonosu. Hükümetçe belli edilecek Milli Esham ve tahvilat olarak Müdürlüğümüze satıştan önce vermeleri zorunludur. Teminat tutarı isteğe bağlı olarak Kurumumuzun banka hesabına satıştan bir gün önce yatırılabilir. Dekont satış komisyonuna ibraz edilir. Hesap numarası ve diğer ayrıntılar Müdürlüğümüzden öğrenilebilir.


3- ) Satış peşin para ile yapılır. Alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.


4- ) Resmi ihale pulu. damga vergisi, tapu alım-satım harcı ve diğer tüm masraflar, tellaliye resmi, KDV ve gayrimenkul teslim masrafı, tahliye işlemleri ve masrafı alıcıya aittir.


5- ) Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergileri ihale bedelinden ödenecektir.


6- ) Pey ipotekli borç göz önüne alınmadan sürülür. Ancak gayrimenkul rehin suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilemez. Satış bedelinden tercihen ödenir. Müeccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.


7- ) İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle gayrimenkulün satışına kadar Müdürlüğümüz İcra Takip haciz ve Satış Servisine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


8- ) Gayrimenkulun kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı feshedilir ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup %5 faizi ile tahsil olunur, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkında Kanun Hükmüne göre Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce tahsil olunur.


9- ) Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği  İzmir  Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konak Sosyal Güvenlik Merkezi İcra Satış Servisinde açık olup, masrafı verildiğinde bir örneği gönderilebilir.


10- ) Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, bilgi almak isteyenlerin 2013/5- GM.S. takip dosyası ile İl Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine başvurmaları.


11- ) İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olduğu.


İlan olunur.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön