28 / 03 / 2024

Shareton Samsun Oteli'ne yeni imar planı hazırlandı!

Shareton Samsun Oteli'ne yeni imar planı hazırlandı!

Samsun'da deniz kenarına inşa edilen ve yapımı devam eden Shareton Otel hakkında Mimarlar Odası'nın açtığı davada mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir imar planı hazırlandı....




Samsun'un İlkadım ilçesine deniz kenarına inşa edilen ve yapımı devam eden Shareton Otel hakkında Mimarlar Odası'nın açtığı davada mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir imar planı hazırlandı.


Samsun Büyükşehir Belediyesi ortak komisyon Kasım ayı toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır'ın Meclis Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Samsun'un İlkadım ilçesine deniz kenarına inşa edilen ve yapımı devam eden 29 katlı Shareton Otel hakkında Mimarlar Odası'nın açtığı davada mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı teklifi görüşüldü. Mahkeme tarafından iptal edilen 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinde yer alan emsal 2,50 olan yapılaşma hakkının 1.80'e düşürülmesini öngören yeni imar planı değişikliği teklifi, komisyon toplantısında kabul edildi. 


Daha sonra gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsleri'ne 25 adet rotasyonlu otobüs hattı ilave edilmesini öngören teklif görüşüldü. Teklif hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, yapılan yasal düzenleme ile önümüzdeki yıl hizmet ağının genişleyeceğini belirterek, kentin köy statüsündeki yerlerinin mahalle konumuna geleceğini söyledi.


Büyükşehir Belediyesi olarak söz konusu yerleşim yerlerine toplu ulaşım hizmeti götürmek mecburiyetinde olduklarını söyleyen Arlı, "Samsun merkez nüfusu 2004'te 360 bindi ve 106 otobüs ile toplu taşıma hizmeti veriliyordu. Daha sonraki süreçte ring hatları kuruldu. Yapılan yasal düzenleme ile Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları, bütünşehir oldu. Dolayısıyla şehrin her köşesine toplu taşıma hizmeti vermek durumundayız. 25 adet rotasyonlu otobüs hattı yetkisi istedik. İhale süresini 30 yıl olarak düşünüyoruz. Daha önce düzenlenen ihalede süre sınırı yoktu. 30 yıl sınırını otobüs alıp bu işe girenlerin yatırdıkları parayı amorti edememesi üzerine öngördük. Ayrıca 2014 yılından sonra otobüslerin hepsinin engellilerin kullanımına yönelik hazır hale getirilmesi lazım." diye konuştu. 


Konuşmanın arından oylamaya sunulan teklif kabul edildi. Toplantıda ayrıca Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin Canik ilçesine inşa edilen ve hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilen viyadük projesi için yeniden hazırlanan imar planı değişikliğine yapmış olduğu itiraz reddedildi.


Zekeriya Fırat/Cihan


Geri Dön